Een website maken en geld verdienen

Wist je dat je via het internet eenvoudig geld kan verdienen? Een website maken en geld verdienen is iets wat iedereen kan! 

Je hebt geen technische kennis nodig en je hoeft geen webshop te beginnen. Er is een methode die veel gemakkelijker is.

Wat de methode is, leggen wij jou uit op deze pagina. Wij geven jou 6 tips om direct aan de slag te gaan en te beginnen met online geld verdienen. Wat is er nu mooier dan vanuit huis geld te verdienen? Of van iedere andere locatie die je maar wilt. 

Hoe verdien je geld met een website?

Heb je een website of een blog en heb je ook nog bezoekers dan kan je hier eenvoudig geld mee verdienen. Zo niet, denk er dan eens over na om een eigen website te beginnen en daarmee geld te gaan verdienen.

Het is heel eenvoudig. Je kan simpelweg producten of diensten van bedrijven promoten. En wordt er iets verkocht, dan krijg jij een commissie. En die commissie kan behoorlijk oplopen.

Heb je geen website? Het is tegenwoordig ontzettend eenvoudig om een website te maken. Zelf heb ik heb geen kennis van programmeren of webdesign. Toch heb ik inmiddels aardig wat websites opgezet.

Je zult op deze pagina dan ook geen moeilijke of ingewikkelde termen tegenkomen. Die snap ik zelf ook niet.

Een website maken kost toch veel geld?

Dat is niet correct. Wat je nodig hebt is een webhosting en een domeinnaam En dat kost slechts een paar euro. Voor nog geen 1€ per maand heb je al een webhosting. En dan krijg je vaak nog een domeinnaam erbij. Daarnaast, als je begint met het bouwen van een website dan voldoet een simpel webhosting pakket. Dan hoef je helemaal geen duur pakket aan te schaffen.

Ook krijg je bij de webhosting een programma zoals WordPress om een website te maken er gratis bij.

Waarom heb je een webhosting nodig?

Deze heb je nodig om je website op het internet te krijgen. Het is een server waarop je website komt te staan zodat deze wordt gepubliceerd op het internet.

En meer heb je niet nodig om aan de slag te gaan. Er zijn ook wel dure en professionele tools om het nog professioneler aan te pakken, maar die heb je in eerste instantie helemaal niet nodig.

Op deze manier kan je voor heel weinig geld een website maken en geld verdienen.

Onze 6 Tips voor een website maken en geld verdienen

We hebben 6 waardevolle stappen op een rijtje gezet, die jou helpen om direct aan de slag te gaan. Met deze stappen kan je vandaag nog jouw website online hebben staan.

1. Registreer een pakkende domeinnaam

Om aan de slag te gaan heb je een domeinnaam nodig. Deze moet je vervolgens vastleggen zodat deze van jou is. Je moet een domeinnaam kiezen die past bij het thema van jouw website.

Helaas is het wel zo dat veel domeinnamen al vastliggen. Dus de domeinnaam van jouw keuze vinden, die nog beschikbaar is, kan behoorlijk wat tijd kosten. Dit zijn mijn tips voor het kiezen van een goede domeinnaam:

  • Zorg ervoor dat de naam past bij de website.
  • Neem geen te specifieke naam. Dit maakt het lastiger om blijvend goede content op de website te schrijven.
  • Zoek naar een domeinnaam met autoriteit. Woorden zoals expert, coach of succes geven meer autoriteit aan naam.
  • Zorg dat de naam actueel blijft. Bijvoorbeeld een jaartal in de domeinnaam is niet verstandig. Na verloop van tijd is deze niet meer actueel.

2. Maak gebruik van WordPress

Dit is gratis software waarmee je een website kan maken. Het is superhandig in gebruik en werkt eigenlijk een beetje zoals Microsoft Word. Dit pakket wordt ontzettend veel gebruikt om websites te maken en biedt talloze mogelijkheden.

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd kan je zogenaamde plugins gaan installeren. Een plugin is een uitbreiding waarmee je ontzettend veel kan doen. Op deze manier kan je allerlei handige features op jouw website implementeren met veelal slechts een paar clicks.

3. Installeer een goed WordPress thema.

WordPress werkt met thema`s. Er zijn zowel betaalde als gratis thema`s. Een thema bepaalt als het ware de layout van de website. Er zijn ontelbare thema`s beschikbaar die je met een paar klikken kan installeren.

Als je WordPress installeert dan wordt er ook direct een standaard thema geïnstalleerd. Maar deze kan je eenvoudig wijzigen door het thema van jouw keuze.

Gratis thema`s bieden minder mogelijheden dan betaalde thema`s. Gedeeltelijk is dit op te vangen door het installeren van plugins. Mijn ervaring is dat je met een gratis thema en gratis plugins al een heel eind komt.

Krijg je meer en meer bezoekers op jouw website, dan zou je kunnen overwegen een betaald thema aan te schaffen. In het begin zou ik echter gewoon kiezen voor een gratis thema.

4. Installeer de belangrijke WordPress plugins

Er zijn heel veel  plug-ins beschikbaar. Een plugin is een stukje code wat je aan jouw website toevoegt. Omdat er zoveel beschikbaar zijn is het soms wel lastig kiezen welke jij op jouw website wilt gebruiken/

Een plugin gebruikt geheugen. Een teveel aan plugins kan daarom een website traag maken. Ga dus niet te enthousiast allerlei plugins installeren.

Daarnaast zijn er goede en slechte plugins. Voordat je een plugin installeert kan je echter de beoordeling bekijken en zien hoe vaak deze op websites is geïnstalleerd. Hierdoor kan je voorkomen dat je de verkeerde plugins installeert.

Een plugin die ik standaard installeer is de Yoast SEO plugin.

De Yoast SEO plugin ondersteunt je bij het schrijven van berichten en pagina`s zodat deze worden geoptimaliseerd om te worden gevonden en weergegeven door Google. Deze plugin is dan ook meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd.

5.  Besteed tijd aan een zoekwoorden onderzoek

Als je een website begint wil je gevonden worden via Google. Dit gebeurd via de zogenaamde zoekwoorden. Dit zijn woorden die mensen intypen op Google en waarbij GOogle dan de websites laat zien die bij deze zoekwoorden passen.

Dat klinkt simpel, maar door de enorme concurrentie van websites is het niet altijd eenvoudig om in de zoekresultaten te worden weergegeven.

Daarom is een zoekwoorden onderzoek essentieel. Door de juiste zoekwoorden te vinden, waarbij er niet al te veel concurrentie is en waar toch op gezocht wordt kan je bezoekers naar jouw website trekken.

Nadat je de juiste zoekwoorden hebt gevonden, dien je hiervoor pagina`s en berichten te gaan schrijven.

6. Content schrijven. De key voor een succesvolle website.

Een website draait om de informatie die erop te vinden is. Succesvolle websites hebben veel en waardevolle informatie. Als je geen waardevolle content hebt, dan zal je geen bezoekers krijgen op je website. Of ze zullen de website direct weer verlaten. Je hebt ook aardig wat goede content nodig alvorens je veel bezoekers gaat trekken.

Denk hier goed over na, voordat je een website gaat maken. Leent het onderwerp dat je hebt gekozen er zich voor om veel content te creëren?

Je kan veel op het internet vinden over zoekmachine optimalisatie. Echter, dit is allemaal zinloos zolang je geen waardevolle content op jouw website hebt staan.

Bezoekers trek je primair door gevonden te worden via Google. Je kan natuurlijk gaan adverteren maar dat is een kostbare aangelegenheid. De bezoekers die je via de zoekresultaten van Google naar jouw website trekt kost je echter niks.

Meer en meer focust Google zich erop dat een website waardevol moet zijn voor de bezoekers. De algoritmes die zij gebruiken voor de weergave in de zoekresultaten leggen hier dan ook de nadruk op.

Het goede nieuws is dat je dit volledig zelf in de hand hebt. Dit is gewoon een kwestie van doen en vooral ook blijven doen. Er gaat gewoon tijd overheen voordat je voldoende goede informatie op je website hebt staan en dat je daardoor bezoekers gaat trekken.

Op het moment dat je bezoekers gaat trekken kan je gaan beginnen met geld verdienen.

Geld verdienen met jouw website

Nu je weet hoe je een website kan opzetten, wil je natuurlijk ook weten hoe je daar geld mee kan verdienen.

Verdienen met een website kan op verschillende manieren. Je kan per klik verdienen of via een verkoop. Een verkoop kan wel 50 euro per verkoop opleveren. En voor sommige producten zelfs nog veel meer.  Mensen noemen dit soms een geheim, maar je  kan hier gewoon veel informatie over vinden op het internet.

Een van de manieren om geld te verdien en ook eenvoudige methode is door jezelf aan te melden bij Google Adsense. Hierdoor worden er advertenties op de website zullen worden weergegeven. Mijn ervaring hiermee is dat je hier echter niet veel geld mee zult verdienen.

Mijn advies daarom is om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Hier is gewoonweg veel meer geld mee te verdienen. Hoe je dit aanpakt kan je exact teruglezen op de pagina over affiliate marketing.

Veel mensen verdienen op dit moment hier al veel geld mee en zijn erg succesvol. En online geld verdienen is voor mij de beste manier van geld verdienen. Je kan het doen wanneer en waar je dat maar wilt. Je hebt gewoon volledige vrijheid!

Omdat er heel veel geld omgaat in de wereld van affiliate marketing is hier nog veel meer mee te verdienen. Er worden miljarden euro`s aan besteed. En waarom zou je hier ook geen geld mee gaan verdienen? 

Ik zou zelfs zeggen, waarom ga je hier vandaag nog niet mee aan de slag. Je kan er zelfs veel meer mee verdienen dan dat je op dit moment met jouw baan verdient. Een website maken en geld verdienen kan echt iedereen!