Tijd op social media doorbrengen

Tijd op social media doorbrengen is iets wat we steeds meer doen. In mijn opinie veel te veel. Zeker als je dit puur als tijdsbesteding doet. Je kunt echter ook jouw tijd nuttig op social media besteden. En hiermee bedoel ik geld verdienen.

Tijdverdrijf of geld verdienen?

Social media leent zich voor tal van zaken. Zo kan je op verschillende manieren geld verdienen met Youtube, Instagram of TikTok. Maar ook kan je affiliate marketing inzetten op social media. Op die manier kan je extra inkomsten genereren.

De gemiddelde tijd op social media doorbrengen bedraagt inmiddels 107 minuten. En dit is per dag!. Op jaarbasis is dit dus maar liefst 650 uur. Social media gebruik  loopt dan ook de spuigaten uit. En het wordt alleen maar meer. 

Je zou verwachten, dat nu de corona crisis toch echt achter ons lijkt te liggen, dat de tijd die we op social media doorbrengen zou dalen. Niks is minder waar. Het gebruik is dit jaar ten opzichte van vorig jaar zelfs met 10% toegenomen.

Tijd beter besteden

Soms denk ik weleens, wat nu als je deze tijd zou besteden om een eigen business op te zetten? Als je 107 minuten per dag aan affiliate marketing zou besteden, dan heb je binnen een paar maanden een leuke website staan, waar je behoorlijk wat geld mee kunt gaan verdienen. Dan is jouw tijd toch veel beter besteed?

Maar ook zou je kunnen gaan werken aan een dropship business. Ook op dat gebied kun je met 107 minuten per dag, op redelijk korte termijn veel bereiken. Het dagelijks gebruik van social media voor recreatieve doeleinden staat dit echter in de weg. Het wordt zo belangrijkrijk gevonden, dat het bijna een eerste levensbehoefte is geworden.

Steeds meer nieuwe social media apps

Het toenemende gebruik heeft ook te maken met het toenemende aantal social media kanalen. Zo heeft de komst van TikTok ervoor gezorgd, dat  de gemiddelde tijd die we op social media doorbrengen sterk is toegenomen. 

Het zou mij niet verbazen als we volgend jaar al het gemiddelde van twee uur per dag gaan doorbreken. Het aantal gebruikers van TikTok is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Dit laat zien dat er nog steeds een markt is voor nieuwe social media apps. Opvallend is overigens, dat Facebook en ook Whatsapp dagelijkse gebruikers aan het verliezen zijn. Vooral voor Whatsapp vind ik dit erg opvallend.

gemiddelde tijd social media

Verveling

Ook heb  ik het idee, dat het vaak pure verveling is. Het volgen van een aantal vrienden of het bekijken van de leukste TikTok filmpjes van de dag, is helemaal niet verkeerd. Maar dat heb je al redelijk snel gedaan. 

Vervolgens gaan we dan op zoek naar zaken die eigenlijk helemaal niet interessant zijn. Dit is in mijn opinie pure verveling. Of wellicht kun je het zelfs een verslaving noemen. Je ziet soms TikTok filmpjes met heel veel views, waarvan je echt denkt, waar hebben we het over? 

Hoeveel tijd besteed jij aan social media?

Wanneer jij ook bijna 2 uur per dag op social media doorbrengt, dan wordt het toch tijd om hier eens goed over na te denken. Is dit echt waar je jouw vrije tijd aan wilt besteden? Zou het niet beter zijn, om hier minder tijd aan te besteden en de vrijgekomen tijd ergens voor te gaan gebruiken? 

Zeker als je iemand bent die zelfs drie uur per dag op social media platforms doorbrengt en dat dan uiteraard niet beroepsmatig. Dan dien je hier toch echt even goed bij stil te staan. 

Wat ik ook zorgelijk vind, is de vele onzin die je tegenkomt op verschillende social media kanalen. Dit zien we steeds meer terug en wordt helaas ook door veel mensen als waarheid aangenomen. Hierdoor gaan mensen als het ware in een waanwereld leven.