Slapend rijk worden

Slapend rijk worden is een droom voor bijna iedereen. Helaas zal dit in de praktijk een utopie blijken. Indien er echt manieren waren om slapend rijk te worden, dan zou iedereen dit wel doen.

Verdienen terwijl je slaapt

Verdienen terwijl je slaapt is weer iets geheel anders. Dit is eigenlijk vrij eenvoudig. Het internet maakt dit namelijk mogelijk. Indien je een webshop  of een affiliate website runt, dan kan je gewoon geld verdienen terwijl je slaapt. De vraag is echter hoe je rijk je zult worden.

Het internet slaapt nooit

Heb je een winkel of een restaurant, dan ben je gebonden aan de openingstijden. Via het internet ben je niet gebonden aan openingstijden. Daarnaast dien je ook niet fysiek aanwezig te zijn om te kunnen verdienen. Dit klinkt allemaal erg aantrekkelijk. Laten we daarom eens de mogelijkheden bekijken van het online geld verdienen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is de methode om online geld te verdienen, waarbij je het minste hoeft te investeren. Je kunt wel stellen dat je bijna niets hoeft te investeren, waardoor je een eigen bedrijf zonder geld kunt starten

Slapend rijk worden met affiliate marketing

Dat wil zeggen je hoeft geen geld te investeren. Op het gebied van tijd ligt dit geheel anders. Je zal zeer zeker de nodige tijd dienen te investeren. Diegene die zegt dat het allemaal vanzelf gaat, spreekt niet de waarheid. Enige uitzonderingen daargelaten, die gewoon veel geluk hebben gehad.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het principe van affiliate marketing is eigenlijk simpel. Daarnaast wordt het bijna overal toegepast. Je zult ervan versteld staan hoeveel affiliate websites er zijn. Door het promoten van producten of diensten kan je met bijna elk product geld verdienen. 

Of het nu om televisies, vakanties, telefoons, software, laptops, cursussen of wat dan ook gaat. Overal is geld mee te verdienen.

Leads kosten erg veel geld

Leads zijn potentiële klanten. Elk bedrijf wil zoveel  mogelijk leads binnenhalen. Dan echter wel goede leads, dus klanten die ook echt iets gaan kopen. En dat is nu net het probleem voor veel online ondernemers. Door de enorme concurrentie op het internet heb je veel leads nodig om klanten binnen te halen. Daarnaast is er ook veel concurrentie om leads binnen te halen.

Het kost bedrijven dan ook ontzettend veel geld om deze potentiële klanten binnen te halen. De bedragen verschillen enorm per branche. Bij bijvoorbeeld een energiebedrijf kan je ervan uitgaan dat het al snel honderd euro kost om een nieuwe klant binnen te halen. Daarnaast weet je ook nooit zeker of bijvoorbeeld de investeringen die je doet via social media, ook daadwerkelijk klanten gaan opleveren.

Affiliate marketing is zonder risico voor bedrijven

Het principe bij affiliate marketing is dat er alleen een commissie wordt uitgekeerd, indien er daadwerkelijk iets wordt verkocht. Er zijn wel een paar uitzonderingen, waarbij er per lead wordt betaald, maar dat zijn er maar weinig.

Voor bedrijven is dit dus een concept zonder risico. Je hoeft alleen te betalen wanneer er daadwerkelijk iets wordt verkocht. Dit is dan ook de reden dat bijna elk bedrijf dat er bestaat, gebruik maakt van deze methode.

Hoe kan jij hier geld mee verdienen?

Maar hoe kan je hier dan slapend rijk mee worden? Je kan producten uitkiezen en deze gaan promoten. Dat kan je doen via een eigen website, youtube of social media kanalen. 

Door een speciale affiliate link worden de verkopen gemeten. Als je een kanaal hebt waar je veel relevante bezoekers ontvangt en deze doorverwijst naar een verkopende partij, dan kan je veel geld verdienen.

Hoe kan je geld verdienen

Wordt je hiervan slapend rijk?

Hierbij willen we wel de nadruk leggen op kan veel geld verdienen. In onze opinie is slapend rijk worden een utopie. Maar dat je op deze manier geld kunt verdienen, dat staat vast. 

Er worden wereldwijd vele miljarden euro`s aan affiliate commissies uitbetaald, waar ook jij jouw graantje van mee kunt pikken. Om precies te zijn wordt er op dit moment  jaarlijks al voor meer dan 16 miljard USD aan affiliate commissies uitgekeerd. En alle experts zijn het erover eens dat dit alleen nog maar zal gaan groeien.

Ga jij ook geld verdienen op het internet?

Hoe kan je hier snel mee aan de slag?

Misschien klinkt dit allemaal redelijk  moeilijk. Dat is het eigenlijk totaal niet. Indien je online een goede training volgt, dan heb je dit binnen no time onder de knie. Op dit gebied is de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard een absolute aanrader. Voor een paar tientjes leer je dan precies hoe je dit dient aan te pakken. 

Je krijgt bij deze training toegang tot een groot aantal video`s die exact laten zien hoe je affiliate marketing nu echt goed kunt inzetten om geld te verdienen.

Het geld wat je dient te betalen heb je doorgaans met een enkele commissie weer terugverdiend. En het moet wel heel raar lopen, als je na het volgen van de training, geen commissies gaat verdienen.

Ben jij een doorzetter?

Hoeveel commissie je gaat verdienen heb je geheel in eigen hand. Doe je niks met hetgeen je geleerd hebt? Dan zal er ook niks binnenkomen. Of probeer je het en geef je het na een week of twee weer op? Dan zal je ook geen succes hebben. 

Het allerbelangrijkste is dat je de nodige tijd investeert en niet gefrustreerd raakt omdat je niks verdiend.

Doorzetten om slapend rijk te worden

Realistisch gezien dien je eigenlijk op minimaal een week of 6 te rekenen, voordat je daadwerkelijk wat gaat verdienen. Nadat je jouw eerste commissies hebt verdiend, dan is het een kwestie van uitbouwen. Elke maand weer meer binnenhalen is dan eigenlijk het doel.

Bloed, zweet en tranen

De eerste maanden is het gewoon hard werken. Je zal jouw vrije tijd dienen te investeren. Het is tegenwoordig namelijk niet al te eenvoudig meer om een website op te zetten en bezoekers te trekken. Hierbij bedoel ik niet het technisch opzetten van een website. Dat is gewoon een fluitje van een cent. Dat zal je ook allemaal leren via de affiliate marketing revolutie. De tijd gaat hem zitten en het genereren van websitebezoekers. Een website maken en geld verdienen is echt heel erg simpel.

Het belang van Google

Deze website bezoekers wil je binnenhalen via Google. Bezoekers via Google zijn namelijk gratis. Uiteindelijk wil je geld verdienen dus je wilt niet betalen voor website bezoekers. Om bezoekers via Google binnen te krijgen, dien je zorgen voor goede content. 

Dat is namelijk de basis dat mensen jouw website gaan vinden. Het opbouwen van goede content is hetgeen wat je tijd gaat  kosten. Moeilijk is het niet, maar  het kost gewoon tijd. Daarnaast krijg je ook te maken met SEO. Dit is echter iets wat je gewoon leert door aan de slag te gaan. Je zal snel merken dat dit ook reuze meevalt.

Nu tijd investeren en later profiteren

Als we teruggaan naar het onderwerp van deze pagina, slapend rijk worden, dan is dit op lange termijn wellicht mogelijk. Indien je dermate veel content hebt gecreëerd dat jouw website goed binnen Google scoort, dan is het eigenlijk slechts een kwestie van onderhouden. Dan ben je niet veel meer dan een paar uurtjes per maand kwijt. 

Op lange termijn profiteren

Ondertussen zullen dan wel de affiliate commissies blijven binnenkomen. Dan is het dus goed mogelijk dat je geld verdient terwijl je slaapt. Maar ook als je met vakantie bent. Er wordt in deze context ook wel gesproken van passief geld. Passief omdat je niet actief voor aan de slag hoeft.

Maar ook als je wat extra geld nodig hebt, dan is dit zeker een optie om te overwegen.

Zijn er geen betere opties?

Zoals al eerder aangegeven, de investering in geld is te verwaarlozen. Daarmee zijn de risico`s van deze methode ook erg beperkt. Het enige risico dat je loopt is dat je jouw tijd op een andere manier had kunnen besteden. 

Ga je daarentegen beleggen in aandelen, waar je ook een mooi rendement mee kunt verdienen, dan loop je een veel groter risico. Het is niet voor niks dat je vaak de slogan dat je jouw inleg kunt verliezen hoort voorbijkomen. Hetzelfde geldt voor investeren in vastgoed. Ook hier kan je geld mee verdienen, maar is ook zeer zeker niet zonder risico.

Ga je eigen producten verkopen via het internet, dan is dit ook een goede optie om online geld te verdienen. Zo is het tegenwoordig eenvoudig om producten via Bol.com te verkopen. Maar ook hier loop je een risico. 

In onze opinie dien je het gezegde slapend rijk worden niet al te letterlijk te nemen. Maar als je maar genoeg doorzettingsvermogen bezit, dan zou het ook zomaar wel kunnen lukken.