Online marketing blog

Een online marketing blog kan je inzetten om jouw website te promoten. Je kan het echter ook inzetten om direct producten te promoten en hiermee proberen geld te verdienen. Een online marketing blog biedt niet alleen veel mogelijkheden, het is eigenlijk onmisbaar voor elke internet ondernemer.

Website of social media

Je hebt in principe geen website nodig om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld social media zoals Instagram of Facebook inzetten en hiermee aan de slag  gaan. Zogenaamde affiliate links kan je ook hierin verwerken. En klikt iemand op één van deze links en doet die persoon ook nog een aankoop, dan krijg je een commissie. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat, kun je op de pagina affiliate marketing precies teruglezen.

Wel is het zo dat een social media pagina niet echt van jouw is. Een facebook pagina behoort uiteindelijk toe aan Facebook. Zij hebben hier de controle over en kunnen bijvoorbeeld beslissen wat voor advertenties her worden vertoont.

Heb jij bijvoorbeeld een online marketing blog over een bepaald product, dan kan Facebook advertenties plaatsen van concurrerende producten, hetgeen je natuurlijk niet wilt.

Je blijft ook altijd afhankelijk van het beleid van de social media bedrijven. Als zij opeens een hele andere richting kiezen, dan kan het zomaar zo zijn dat jouw blog opeens geen waarde meer heeft.

Denk je dat dit onzin is, dat je hier geld mee kunt verdienen? Kijk dan eens on de website van Jacko Meijaard om te zien hoe hij hier slapend rijk mee wordt.

Online marketing blog

Een eigen website opzetten

Aangezien het tegenwoordig zo eenvoudig is om een website op te zetten, heeft dit zeer zeker mijn voorkeur. Het kost in het begin wel iets meer tijd, maar je bouwt dan wel iets op wat ook echt van jou is

En natuurlijk kan je social media altijd inzetten om bezoekers naar jouw website te trekken.

Of beter gezegd, dit zou je ook altijd moeten doen. Maar als deze bezoekers dan op jouw website terecht komen dan heb je vervolgens zelf de controle

Je kan proberen de bezoekers naar een bepaalde pagina te sturen of proberen gerelateerde berichten te laten lezen. Ook kan je via zogenaamde opt in formulieren een email lijst op gaan bouwen waarmee je dan weer je voordeel kunt doen.

Content is koning

Wat je ook kiest, uiteindelijk gaat het om het schrijven van content die uiteindelijk door mensen gelezen wordt. Daarom is het altijd van belang er voor te zorgen dat je goede en waardevolle content schrijft. Iets wat mensen graag lezen en bovendien ook waardevol vinden. Hierdoor komen zij weer terug naar jouw website en dat is uiteindelijk wat je wilt.

Bezoekers voor jouw online marketing blog

Om de eerste bezoekers te trekken is niet altijd even eenvoudig. Er is zoveel concurrentie op het internet dat je niet zomaar gevonden wordt. Hier gaat gewoon tijd overheen. Daarnaast is het ook van belang tegen wie je concurreert Zijn er een aantal sterke websites die gelijkwaardige content hebben, dan zal het lastig worden om bovenaan in Google te komen.

Daarnaast moet je ook wel de gave hebben om op een dusdanige manier te schrijven, zodat je de aandacht van de bezoekers trekt. Dat is ook niet voor iedereen weggelegd.

Gebruik jouw passie!

Wat hierbij ontzettend helpt is een online marketing blog te beginnen over een onderwerp waar je echt passie voor hebt. Dit maakt het een stuk gemakkelijk om enthousiast over een onderwerp te schrijven. En als je ergens enthousiast over bent, dan zullen lezers dat terug zien.

Kies je een onderwerp waar je eigenlijk niet zoveel mee hebt, maar  doe je het puur om hier wat geld mee te verdienen dan  zal je al snel merken dat het ontzettend lastig wordt om steeds maar nieuwe onderwerpen te vinden.

Leg je ook niet te snel vast op een te specifiek onderwerp. Ook dit maakt het  lastig om nieuwe artikelen te blijven schrijven. En dat is uiteindelijk wel een van de belangrijkste uitgangspunten bij een blog, constant nieuwe en goede artikelen. Dat is de enige manier om bezoekers te trekken en te blijven trekken naar jouw website.

Zelf spreek ik wel eens mensen die zoveel passie en kennis over een bepaald onderwerp hebben, dat ik het zonde vind dat zij hier niets mee doen Dan denk ik echt bij mijzelf, waarom begin je geen blog?

Aan de slag!

Heb je al een blog, probeer daar dan gewoon eens wat geld mee te verdienen. Probeer gewoon eens een paar producten te promoten en verdien de bijbehorende commissies. En ben je hier goed in, dan ben jij misschien wel de volgende succesvolle internet ondernemer.

Wil je weten hoe je dit moet aanpakken? Dan kan ik je de online cursus van de Internet succes gids of de Gorilla geld geheimen van harte aanbevelen. Beide cursussen vertonen veel gelijkenissen. Je leert alle ins en out van het online geld verdienen. Gewoon vanuit huis.