NFT kopen

Een NFT kopen was tot voor kort erg aantrekkelijk. De koersen en omzetten bleven maar stijgen. Daar is inmiddels een einde aan gekomen. Was het een hype of is het een tijdelijke correctie?

Begin 2022 werd er maandelijks voor bijna 13 miljard dollar in NFT`s verhandeld. Aan het einde van dat jaar lag de maandelijkse omzet op slechts een half miljard dollar. Inmiddels wordt er weer meer verhandeld. In januari 2023 lag de omzet weer rond een miljard dollar. 

Nog steeds slechts een fractie van de records maar toch is er weer sprake van een grote groei. De vraag is of dit tijdelijk is, of dat er toch echt toekomst ziet in NFT`s.

Technologie of gadget?

In mijn opinie dient er onderscheid te worden gemaakt tussen de waarde van de technologie en NFT`s die voor hoge bedragen worden verkocht, waarbij je jezelf kunt afvragen wat je nu eigenlijk koopt. Een goed voorbeeld hiervan is de NFT van de eerste tweet ooit.

Wat is de duurste NFT?

The first 5000 Days is de duurste NFT die ooit verkocht is. Het bedrag dat hiervoor is betaald bedraagt maar liefst 69,3 miljoen Amerikaanse dollar. 

Het is simpelweg een compilatie van 5000 verschillende foto`s en plaatjes. Als je er goed over nadenkt, dan is dit gewoonweg krankzinnig. 

Duurste-NFT

NFT maken en verkopen

Iedereen kan in principe een NFT maken en verkopen. Het maken is zelfs vrij eenvoudig. Echter, de meeste NFT`s zijn zo goed als waardeloos. De kans dat je het digitale kunstwerk maakt, wat je voor veel geld kunt verkopen, is uitermate klein. Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het verkopen van NFT`s, zodat er in de praktijk vaak maar weinig tot niks overblijft.

NFT platformen

Een NFT marktplaats biedt de mogelijkheid om NFT projecten te kopen en verkopen. Opensea is op dit moment het grootste platform. Bij het maken en verkopen van NFT- collecties loop je tegen verschillende kosten aan. Sommige platforms berekenen een vaste listing fee en een percentage van de verkoopprijs. Dit percentage ligt vandaag de dag tussen de 2% en 2,5%. 

Er zijn ook platformen die maandelijks abonnementskosten in rekening brengen. Dit is alleen interessant als je regelmatig iets wilt verkopen. Wil je het gewoon een keer proberen, dan is dit geen goede keuze.

Valt er nog geld te verdienen met NFT`s?

Ook al is de markt sterk afgekoeld, er valt nog steeds geld te verdienen. De koersen zijn namelijk erg volatiel, hetgeen altijd mogelijkheden biedt, tot het verdienen van geld. Een NFT kopen is dus niet per definitie een slecht idee.

Het maakt het echter ook mogelijk om binnen een korte periode veel geld te verliezen. Weten wat je doet is dan ook essentieel. Zonder goede kennis NFT`s gaan kopen en verkopen is gewoonweg een slecht idee. Daarnaast dien je met deze crypto ook uitermate voorzichtig te zijn met online informatie. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat het overgrote deel onzin is. Of erger nog, heel vaak gaat het om scams, waarbij de verspreider van informatie een belang heeft, dat jij gaat kopen. 

NFT`s kopen

Doordat er op dit gebied nog weinig regulering bestaat is dit een ideale mogelijkheid voor oplichters om snel rijk te worden.

Training volgen

Wanneer je geld wilt gaan verdienen door het handelen in deze crypto, dan is het aan te raden om eerst een goede training te volgen. Dit is gewoon een absolute must om te voorkomen dat je al jouw geld gaat verliezen.

Voor een goede training kun je jezelf wenden tot money mastermind. Dit platform biedt een groot aanbod van trainingen en blueprints, waarmee je op tal van manieren geld kunt gaan verdienen. Zo vind je op dit platform ook de training van Lisanne Drost terug, die je alles leert wat je over NFT`s dient te weten. 

Wat gaat de toekomst brengen?

Over het algemeen is de hele crypto markt weer een beetje aan het opkrabbelen. Er is echter nog een lange weg te gaan om de vorige records te breken. Dit zie ik de komende jaren ook niet gebeuren. Handelaren zullen toch iets voorzichtiger worden en eerder hun winst gaan nemen. 

Op het moment dat het vertrouwen weer helemaal terug is, dan verwacht ik dat we nieuwe records gaan zien.