Affiliate marketing

Affiliate marketing wordt wereldwijd veel toegepast. Sterker nog, bijna elke onderneming maakt hier gebruik van. Het concept dat anderen jouw product promoten en proberen te verkopen is simpelweg goud waard. En dat voor bijna elke onderneming.

Waarom affiliate marketing?

Er zijn verschillende manieren om website bezoekers te trekken. Veel bedrijven maken gebruik van Google Adwords of bijvoorbeeld Facebook advertenties. Hiermee wordt er getracht website bezoekers naar de website te trekken en uiteindelijk om te zetten in klanten die iets kopen.

Het nadeel van deze methoden is dat je als bedrijf betaalt, ongeacht of de bezoeker ook daadwerkelijk iets koopt. Je loopt dus de kans dat je geld uitgeeft terwijl hier niets tegenover staat. Je hebt dit gedeeltelijk wel zelf in de hand, door de juiste advertenties te plaatsen en ook een goed salesproces op jouw website te hebben ingericht.

Toch zijn er altijd mensen die gewoon ergens op klikken en geen daadwerkelijke interesse hebben. Bovendien is vooral bij Google Ads de informatie die je aan een klant kan geven, alvorens zij naar jouw website komen vrij beperkt. Ze weten nog niet al te veel van jouw product, dus er is nog behoorlijk wat werk te verzetten alvorens zij overgaan tot een aankoop. Maar je betaalt wel per klik, ongeacht het resultaat.

Bij Facebook advertenties heb je wel de mogelijkheid om mensen warm te maken voor jouw product. Toch is ook dit beperkt, omdat je het kort moet houden want anders lezen mensen het niet.

Het voordeel van affiliate marketing voor de verkoper

Bij affiliate marketing werkt dit anders. Hier gaan mensen actief aan de slag om een product te promoten. Er worden hele pagina`s en artikelen ingezet om jouw product te promoten. Een groot gedeelte van het werk is dus al gedaan, voordat de bezoeker op jouw website terecht komt. Ze hebben al interesse getoond in het product.

En bovendien, gaat de bezoeker uiteindelijk niet tot aankoop over, dan hoef je ook niks te betalen. Het is dus voor de verkopend partij geheel zonder risico. Er zijn een paar uitzonderingen, waarbij er betaalt wordt per lead. Dit omdat een lead al dermate veel waarde heeft voor een bedrijf dat bedrijven bereid zijn hiervoor te betalen.

Dit is wat affiliate marketing zo interessant maakt. Je betaalt alleen als er daadwerkelijk iets wordt gekocht en daarnaast krijg je toch heel veel gratis reclame voor jouw product.

En vergeet niet de waarde voor de SEO. Je gaat heel veel links krijgen naar jouw website, dus affiliate marketing helpt ook bij het verbeteren van de ranking van de website van de adverteerder.

Affiliate marketing Nederland

Wat is affiliate marketing?

Zoals hierboven al kort beschreven is affiliate marketing het promoten van iemand anders zijn product of dienst.

De diensten en producten worden uiteindelijk verkocht op de website van de eigenaar van de producten of diensten.

Met de uiteindelijke verkooptransactie heb je als affiliate marketeer niks van doen.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing, waarbij je niet je eigen producten maar die van iemand anders promoot.

Webshop of affiliate marketing?

Dit zijn twee manieren waarmee je via het internet geld kunt verdienen. Bij een webshop ga je daadwerkelijk je eigen producten verkopen. Hier heb je dus voorraad voor nodig, je moet producten gaan versturen en je moet ook een betaalproces inrichten. Je bent in dat geval een echte ondernemer.

Hier komt dus behoorlijk wat bij kijken. En bovendien loop je ook het risico dat het product niet verkoopt en dat je met de voorraad blijft zitten.

Daarom vind ik het zelf een aanrader dat wanneer je het idee hebt om een webshop te beginnen, eerst eens affiliate marketing uit te proberen. Hier leer je zo ontzettend veel van, wat de kans op een succesvolle webshop veel groter wordt.

Zo leer je na verloop van tijd wat wel werkt en wat niet. Je wordt zo ook bekend met de termen zoals SEO en SEM. Je leert hoe je een website opbouwt en hoe je hoog in Google terecht kan komen.

Omdat je dit allemaal zonder investering en gewoon vanuit huis kunt doen, het kost alleen tijd, is dit een ontzettend waardevol leertraject, waar je daarna bij jouw webshop ontzettend veel aan hebt.

En ga je jezelf richten op een affiliate marketing onderwerp wat relevantie heeft wat betreft de producten die je later in jouw webshop wilt gaan verkopen? Dan kan je zelfs jouw affiliate website gaan inzetten voor het promoten van jouw webshop. Of je kan zelfs jouw affiliate website omzetten naar een webshop.

Affiliate marketing Nederland

Ook in Nederland zijn er veel aanbieders van affiliate programma`s. Zo zijn er de affiliate netwerken zoals Tradetracker, Daisycon en Paypro waar veel bedrijven zich bij hebben aangesloten.

Maar het internet kent geen grenzen dus je kunt ook bedrijven van buiten Nederland gebruiken voor jouw affiliate marketing. Dus eigenlijk is affiliate marketing Nederland niet zo relevant. Je kan eenvoudig ook affiliate netwerken van buiten Nederland inzetten op jouw website.

Wat de beste affiliate aanbieder is, hangt af van het onderwerp van jouw website. Kies je voor een digitaal product, zoals een ebook of online cursus dan is bijvoorbeeld Paypro aan te raden.

Starten met affiliate marketing

Om daadwerkelijk aan de slag te gaan dien je een aantal basisbegrippen te begrijpen en onder de knie te hebben. Dit zijn over het algemeen geen complexe zaken, maar doe je deze fout dan is de kans op succes klein.

Ik kan je daarom aanraden om een online cursus op het gebied van affiliate marketing te volgen. En dan is in mijn optiek de beste optie de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een training die eenvoudig is opgezet en voor iedereen is te volgen. En na het volgen van deze training kan je ook direct aan de slag. Een andere online training is de Geld Gorilla Geheimen.

Of zelfs tijdens het volgen van de cursus kan je al beginnen door elke stap in de praktijk te brengen.

Ten eerste wordt er duidelijk uitgelegd hoe je een website opzet en waar je op moet letten, zoals bijvoorbeeld het belang van een domeinnaam. Zaken zoals het aanmaken van een e-mailbestand, het maken van een affiliate link het inzetten van social media, het maximaliseren van inkomsten  zijn ook allemaal zaken die aan bod komen.

Na het volgen van deze training heb je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Daarna is het alleen nog een kwestie van het in de praktijk brengen. Websites en e-mailbestanden bouwen en uiteraard geld verdienen.

Affiliate marketing, wat is dat?

Is dit voor iedereen weggelegd?

Iedereen die wel eens op het internet surft een internetverbinding en laptop heeft kan met affiliate marketing aan de slag. En daar bedoel ik mee; op deze manier geld gaan verdienen.

Je hebt bijna geen technische kennis nodig. En de beperkte kennis die je wel nodig hebt kan je opdoen via de genoemde marketing revolutie training.

Meer heb je echt niet nodig. Maar je moet wel het doorzettingsvermogen hebben om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Het is niet zo dat je met een keer een avondje werk je veel geld gaat verdienen.

Affiliate marketing, daar moet je wel iets meer voor doen.