De Affiliate Marketing Revolutie is één van de bekendste trainingen op het gebied van affiliate marketing. De training wordt gegeven door Jacko Meijaard, bekend van de internet succes gids

Zelf heb ik deze training ook gevolgd. Ik heb er zeker het nodige van geleerd, maar ook valt er wel iets op aan te merken. 

De inhoud van de training

De training bestaat uit verschillende modules, bestaande uit video`s, die je stap voor stap meenemen in de wereld van affiliate marketing. De structuur ziet er globaal als volgt uit:

Introductie en motivatie

Het eerste gedeelte bestaat uit een introductie en ook een stukje motivatie. Motivatie is erg belangrijk. Het wordt namelijk steeds meer de weg van de lange adem om geld te verdienen. Dit is voor bijna iedereen een uitdaging. 

Je start een training en verwacht geld te gaan verdienen. Maar als na een week of 6 er nog steeds geen geld binnenkomt, dan valt dit tegen. Iedereen zal dan bijna wel aan opgeven denken. 

En dat is ontzettend jammer. Er komt namelijk een punt dat je wel geld gaat verdienen. Wanneer dat precies is, dat is van tevoren moeilijk te zeggen. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, die je ook gedeeltelijk zelf in de hand hebt. Waarom het tegenwoordig langer duurt voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen, daarop ga ik verder op deze pagina dieper in.

1. Welke producten promoten

De eerste module gaat dieper in op welke producten je kunt gaan promoten en op affiliate netwerken die beschikbaar zijn. Het promoten van de juiste producten is ontzettend belangrijk. Dit heeft grote invloed op de verdiensten. 

2. Domeinnaam kiezen en vastleggen

De tweede module gaat in op het vastleggen van een domeinnaam en de eerste stappen om een website te maken. Wat ik hier een beetje jammer vind, is dat dit gebaseerd is op Markettheme. Dit is een WordPress thema dat door Jacko en zijn team is ontwikkeld. 

Echter, je dient hier maandelijks voor te betalen. De kosten vind ik persoonlijk te hoog. Er zijn genoeg gratis WordPress thema`s, of thema`s die je voor een eenmalig bedrag kunt aanschaffen, die ook prima voldoen. Zeker als je in ogenschouw neemt dat je waarschijnlijk de eerste maanden weinig tot niks zult verdienen, zorgt het ervoor dat je hierdoor toch dient te investeren. Dit terwijl je affiliate marketing prima kunt toepassen, zonder dat je hiervoor hoeft te investeren.

Domeinnaam vastleggen

3. Opzetten en inrichten van een website

De derde module gaat dieper in op het opzetten van een website. Hier wordt bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan het juist instellen van Google Analytics. Daarnaast komen ook andere belangrijke instellingen aan bod. 

Wel is dit weer gebaseerd op Markettheme. Echter, de informatie die je opdoet kan je ook vrij simpel toepassen op andere WordPress thema`s.

4. Aanpassen van een website naar jouw wensen

In de vierde module ga je verder leren hoe je een website dient aan te passen aan jouw wensen. Bijvoorbeeld een header en footer aanpassen en het plaatsten van een logo.

5. Content en zoekwoorden onderzoek

Module 5 is gericht op het maken en schrijven van content. 

Zoekwoorden onderzoek komt hierbij ook aan bod. Naast het zelfs schrijven van teksten, kun je dit ook uitbesteden. Dit alles komt uitgebreid aan bod. Een goed zoekwoordenonderzoek en het schrijven van goede content is de basis van affiliate marketing. Wanneer je dit onder de knie hebt, dan zal je bijna zeker geld gaan verdienen. Dit is dan ook een belangrijke module die je zeker niet moet overslaan. Ook hier draait het weer om de details die het verschil maken.

Affiliate marketing revolutie review

6. Het gebruik van affiliate links

Module 6 richt zich op het verwerken van affiliate links in een blogbericht. Dit lijkt simpel, maar is uitermate belangrijk. Je dient de links op de juiste plekken te verwerken, zodat er daadwerkelijk op geklikt gaat worden. Het plaatsen van een link op een verkeerde plek kan je veel inkomsten kosten.

7. SEO basisbeginselen

Module 7 behandelt de basisbeginselen van SEO. SEO is veel omvattend. Verwacht niet dat je op deze plek een uitgebreide SEO training gaat krijgen. Het beperkt zich tot de basisbeginselen. Voor een kleinere affiliate website is dit doorgaans ook meer dan genoeg om aan de slag te gaan.

Daarnaast dien je SEO ook niet moeilijker te maken dan het is

8. Productaanbod verwerken op een website

In module 8 wordt er aandacht geschonken aan het automatiseren van een website. Zo komen verschillende API`s aan bod, die ervoor zorgen dat je automatisch tal van producten kunt laden binnen jouw website. 

Grote bedrijven zoals Bol.com en Coolblue hebben een API, zodat je hun hele assortiment in principe kunt promoten. Het is onmogelijk om dit allemaal handmatig bij te houden. Je dient dit te automatiseren. Hoe je dit doet, leer je in deze module. Deze module is dan ook net iets technischer dan de voorgaande modules. Echter, dit is zonder technische kennis nog steeds prima te volgen. Wanneer je de verschillende stappen exact volgt, dan komt het allemaal in orde.

Affiliate marketing revolutie kopen

9. Social media inzetten

De negende en laatste module gaat in op het inzetten van social media kanalen Instagram en TikTok om affiliate marketing toe te passen. Dit biedt ook veel mogelijkheden. Een groot voordeel is dat je via jouw social media kanalen sneller resultaat kunt boeken dan via een website. 

Op lange termijn biedt een website echter veel voordelen ten opzichte van social media kanalen. Een website is van jou, terwijl een social media pagina eigendom is van het social media bedrijf. Gaan zij voorwaarden veranderen, dan heb je dit gewoonweg te accepteren. Dit zorgt in mijn opinie toch voor een stukje onzekerheid. Komt er op een gegeven moment een nieuw social media platform, waardoor bestaande platformen aan populariteit verliezen, dan ben je veel van jouw werk kwijt. Je hebt met affiliate marketing via social media net iets minder controle. Geld verdienen met een website heeft nog steeds mijn voorkeur boven geld verdienen via social media.

Waarom duurt het langer voordat je geld gaat verdienen?

Het antwoord op deze vraag is simpelweg: Concurrentie. Er komen dagelijks mensen bij die beginnen met affiliate marketing. Daarentegen zijn er ook dagelijks mensen die ermee stoppen. Degene die succes hebben zullen echter doorgaan. Dit zorgt dus voor steeds meer concurrentie.

En dit geldt niet alleen specifiek voor affiliate marketing. Om geld te verdienen heb je websitebezoekers nodig. Ook op dit gebied is er steeds meer concurrentie. Het is bijna onmogelijk om een niche te vinden, waarbinnen er geen concurrentie bestaat. 

En als je wel een dergelijke niche hebt gevonden, dan zal er sprake zijn van ontzettend weinig zoekopdrachten binnen Google. Dit levert je dan ook niet zoveel op.

Kwaliteit is belangrijker dan ooit

Door de concurrentie dien je meer en betere content te genereren, om daadwerkelijk bezoekers te gaan krijgen. Jouw website dient beter te zijn dan andere websites. 

Vooral Google dient dit zo te ervaren. Want alleen dan zullen zij jouw website in de zoekresultaten laten zien. Een website die al langer bestaat en ook veel goede content heeft, zal je niet zomaar even verdrijven vanuit de zoekresultaten. Je dient een strategie op te zetten, waarbij uiteindelijk jouw website de overhand krijgt.

Veel en vooral ook kwalitatief goede content is hier de sleutel. 

Belang van goede content

Dus even een paar berichten schrijven, websitebezoekers trekken en geld verdienen is er echt niet meer bij. 

Is de Affiliate Marketing Revolutie kopen een goed idee?

De Affiliate Marketing Revolutie biedt in mijn opinie veel voor een relatief kleine prijs. Met een bedrag van 47€ krijg je levenslang toegang, inclusief een affiliate marketing forum. 

Er is in mijn opinie niemand die kan beweren dat dit veel geld is voor hetgeen je krijgt. Je leert veel over het toepassen van affiliate marketing, maar ook hoe je eenvoudig en snel een website kunt bouwen. 

Mijn Affiliate Marketing Revolutie review is dan ook overwegend positief. Zeker gezien de genoemde prijs zul je jezelf zeker niet bekocht voelen.

Het enthousiasme van Jacko

Jacko verzorg zijn trainingen op een zeer enthousiaste manier. Dit is belangrijk, omdat het vooral gaat om doorzetten en volhouden. Op den duur zullen de resultaten komen. 

Wel zal je op bepaalde momenten gaan twijfelen. Dat heb ik zelf ook regelmatig gedaan. Wanneer Jacko dan in een nieuwe video je weer van nieuwe motivatie voorziet, dan zal je gewoon weer doorgaan. Dit is ontzettend belangrijk en waardevol. In mijn opinie is dit iets wat de training van Jacko onderscheid ten opzichte van andere trainingen.  Dit lijkt wellicht niet al te belangrijk, maar je zal er zeker achter gaan komen dat dit uitermate belangrijk is.

Motivatie Jacko

Upselling

Online marketing is vaak gericht op upselling. Als je eenmaal een klant binnen hebt, dan ga je proberen om zoveel mogelijk aan deze klant te verkopen. Jacko is hier ook niet vies van. Zo is het markettheme een goede upsell voor hem. Maar daarnaast zijn er ook nog allerlei andere betaalde trainingen zoals de 10k club. Een dergelijk lidmaatschap kost veel geld. In mijn opinie teveel voor hetgeen er geboden wordt.

Het lijkt erop dat hij de strategie hanteert, om voor een relatief klein bedrag klanten binnen te halen via de Affiliate Marketing Revolutie. Door middel van het toepassen van verschillende upsell strategieën probeert hij dan zijn opbrengsten via deze klanten te maximaliseren. Dit is iets wat je niet dient te vergeten.

De Affiliate Marketing Revolutie kan ik een ieder aanraden. De verschillende upsell producten zou ik echter niet aanschaffen. Deze zijn te duur voor hetgeen er wordt geboden.

Hoeveel geld ga je verdienen?

Wanneer je de salespagina van de Affiliate Marketing Revolutie bekijkt, dan wordt er beweerd dat je de methode van Jacko gaat zien die hem 7.500€ per maand opleverde. Dit dien je echter met een korrel zout te nemen. Wellicht is hem dat een aantal jaren geleden gelukt, maar op dit moment zijn het echt de uitzonderingen die dermate veel geld verdienen. Dat zijn de mensen die al jarenlang actief zijn binnen deze wereld en ook veel ervaring hebben.

Realistische verwachtingen

Ik betwijfel of er cursisten zijn, die na het volgen van de  training dermate veel geld zijn gaan verdienen. Ik zou persoonlijk Jacko dan ook aanraden om dit aan te passen. Ik denk dat een bedrag van rond de 2.000€ per maand realistischer is.

En hier is ook niks mis mee. Want je kunt hetgeen je hebt geleerd toepassen wanneer jij dat wilt. En ook in jouw eigen tempo. Het is niet noodzakelijk om binnen een maand een website met veel content in de lucht te hebben. 

Je kan er ook voor kiezen om hier bijvoorbeeld een jaar voor uit te trekken en dan elke week een paar uur spenderen. Op die manier kun je het prima combineren met een vaste baan. En naast die vaste baan ga je dan werken aan jouw eigen business. 

Het mooie is bovendien dat het je bijna niks kost. Een  hosting en website zal je op jaarbasis wellicht rond de 50€ tot 70€ kosten. En dat bedrag verdien je echter wel terug. 

Mijn waardevolle tip

Iets waar ik zelf ben achter gekomen en wat ontzettend goed werkt, is het zoeken naar een oudere domeinnaam. Een domeinnaam is een beetje zoals goede wijn. Des te ouder des te beter deze wordt. Maar net zoals bij wijn, dient het dan wel om een goede domeinnaam te gaan. Wanneer het domein in het verleden bekend stond vanwege spam, dan is het juist geen goed idee om met een dergelijk domein te gaan werken. 

Door het kiezen van een domeinnaam waar in het verleden al een website op heeft gedraaid, kun je veel sneller resultaat bereiken. Je zult zien dat jouw website veel sneller gaat ranken.

Domeinnamen kopen

Je kunt via Sitedeals domeinnamen kopen. Ook kun je in registers zoeken, van domeinnamen die zijn komen te vervallen. Daar kun je op zijn tijd ook interessante namen terugvinden. 

Wel is het dan van belang om even de statistieken te checken. Is een domein in het verleden actief geweest op het gebied van spam, dan dien je deze links te laten liggen. Bronnen die je hierbij kunnen helpen zijn de volgende:

https://www.expireddomains.net/
https://websiteseochecker.com/domain-authority-checker/

Mijn conclusie en aanbeveling

Een affiliate marketing website kan nog steeds behoorlijk wat geld opleveren. Je dient jezelf wel goed voor te bereiden.

  • Welke producten ga je promoten? Hoe zit het met de concurrentie en hoe goed worden deze producten verkocht?
  • Kies een goede domeinnaam waarmee je uit de voeten kunt
  • Zorg dat je een niche uitkiest die bij je past. Het liefst heb je ook verstand van deze niche, zodat je goede content kunt produceren.
  • Schaf een training aan, zodat je goed van start gaat. Het verschil zit hem vaak in de details en hiervoor heb je een goede training nodig. Het aanschaffen van de Affiliate Marketing Revolutie voor een bedrag van slechts 47 euro, is op dit gebied een aanrader. Een goedkopere affiliate marketing cursus zal je niet snel vinden. En dan dien je maar af te wachten wat de kwaliteit van die training is. 
  • Zorg dat jouw  verwachtingen realistisch zijn. Laat je niet gek maken door reclames die jou gouden bergen gaan beloven. 
  • Stop niet voordat je minimaal 100 goede berichten hebt gepubliceerd. Dit is een aantal dat je tegenwoordig wel nodig hebt, om goed te gaan scoren binnen Google. Om geld te verdienen met affiliate marketing dien je het eigenlijk een jaar de tijd te geven. Binnen die periode moet je in staat zijn om minimaal een paar honderd euro per maand te verdienen. En eigenlijk wel minimaal 500€ - 700€.
  • Investeer in het schrijven van goede artikelen. Een artikel van 300 woorden gaat je niet helpen. Een dergelijk artikel zal bijna zeker niet in de zoekresultaten gaan verschijnen. Liever iets minder artikelen die van goede kwaliteit zijn, dan veel korte artikelen zonder informatieve waarde.

Leermet de Affiliate Marketing Revolutie hoe OOK JIJ hier geld mee kunt verdienen. Nu tijdelijk slechts 47€. Mis dit aanbod niet!

Training bekijken

Financieel onafhankelijk worden

Of de Affiliate Marketing Revolutie jou financieel onafhankelijk gaat maken, dat waag ik te betwijfelen. Om dat te bereiken dien je heel veel tijd te investeren. En zelfs dan heb je geen garanties dat je dit ook echt gaat lukken.

Dat je wat extra geld gaat verdienen, dat staat in mijn opinie wel vast. Wanneer je een website lanceert binnen een niche die je echt interessant vindt, dan is dit zelfs leuk om te doen. 

Wanneer je de inkomsten vervolgens verstandig investeert, dan kan je hier op termijn best wel een leuk bedrag mee opbouwen. En wellicht kun jij dan eerder gaan stoppen met werken.