Inkomstenbronnen

Meerdere inkomstenbronnen zorgen voor meer zekerheid. De belangrijkste inkomstenbron is voor de meeste mensen het inkomen uit een dienstverband. Hierdoor ontvang je elke maand salaris. Maar wat nu als je deze inkomstenbron kwijt raakt? Dit kan altijd gebeuren. 

Een bedrijf kan zijn deuren sluiten of een reorganisatie uitvoeren, waardoor jij jouw baan en daardoor jouw actief inkomen opeens kwijt bent. Wanneer je naast een baan ook nog op een andere manier geld verdient, dan wordt je minder kwetsbaar. Op dit gebied hebben online inkomsten een enorme vlucht genomen.

De weg de geleidelijkheid

Ik ben een groot voorstander van de weg der geleidelijkheid. Wanneer je nu jouw geld verdient via een werkgever, dan is het niet verstandig om direct jouw baan op te zeggen en op een andere manier jouw geld te gaan verdienen. 

Verstandiger is om eerst eens in jouw vrije tijd jezelf te gaan oriënteren.

Er zijn namelijk dermate veel mogelijkheden om meer inkomsten te genereren, dat het verstandig is om eerst eens te bekijken wat nu het beste bij jou past. En daarnaast ook wat de beste methode is om op zoek te gaan naar meerdere inkomstenbronnen. Bij actieve inkomstenbronnen staat hetgeen er binnenkomt doorgaans redelijk vast. Je weet daarnaast ook wanneer je jouw geld gaat ontvangen. Bij passieve inkomstenbronnen is dit vaak onzekerder.

Verdiensten opbouwen

Hier dien je goed mee om te kunnen gaan. Daarnaast dien je ook niet te verwachten dat je slapend rijk gaat worden. Zo werkt het in de praktijk helaas niet. Ga in eerste instantie uit van een extra inkomen, wat je in de loop der tijd steeds verder kunt gaan uitbouwen.

Semi passieve inkomstenbronnen

Puur passieve inkomsten haal je bijvoorbeeld uit beleggen. De meest actieve vorm van een inkomen verdienen is  het werken voor een baas. Er zijn echter ook tussenwegen. 

Bijvoorbeeld affiliate marketing zal starten als een actieve manier om geld te verdienen, maar zal steeds meer passief worden. Maar ook kan je gewoon proberen foto`s te verkopen. Wanneer fotografie jouw hobby is, dan is dit gewoon ook nog eens leuk om te doen. 

Wanneer de inkomsten binnenkomen, dan hoef je er steeds minder voor te doen. Dit is dan ook een goede mogelijkheid om meerdere inkomstenbronnen te creëren. Op het moment dat je tijd overhoudt, dan kan je weer op zoek gaan naar iets anders, om op die manier nog meer en op nog meer verschillende manieren, jouw geld te gaan verdienen.

De populairste methoden

Er zijn inmiddels tal van mogelijkheden om een inkomen te verdienen. Of beter gezegd, jouw inkomen aan te vullen. De populairste methoden zijn de volgende.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is en blijft een van de populairste methoden. De bedragen die bedrijven  hieraan uitgeven blijven maar groeien.

Daarnaast is het een eenvoudige methode, die door iedereen kan worden toegepast. Een andere belangrijke reden van de populariteit is dat je weinig tot niks hoeft te investeren. 

Een passief inkomen opbouwen via affiliate marketing is zeer zeker mogelijk. Het grote voordeel ten opzichte van uurtje factuurtje is dat je niet het aantal uren hoeft op te schroeven om meer te gaan verdienen. 

Leer alles over affiliate marketing met de affiliate marketing revolutie en hoe OOK JIJ hier geld mee kunt verdienen.

Training bekijken

De affiliate roadmap is de meeste actuele training op het gebied van affiliate marketing. Bekijk de actuele case studies.

Training bekijken

Beleggen

Beleggen heeft de laatste jaren ook weer enorm aan populariteit gewonnen. Dit is ingegeven door de lage rente en door de opkomst van crypto. Vooral jongeren leggen zich toe op crypto, omdat hier in relatief korte tijd enorm veel geld mee te verdienen valt. 

Wat ik persoonlijk een goede benadering vindt, is het passieve inkomen dat je via andere methoden opbouwt, te beleggen. Zo laat je het geld dat je uit een semi passief inkomen verdient nog sneller groeien en zorg je voor extra passieve inkomstenstromen.

Maken van een cursus of training

Ook het aantal mensen dat een training of cursus heeft gelanceerd is enorm gestegen. Het grote voordeel van een online training of cursus is dat je deze bijna ongelimiteerd kunt verkopen, zonder dat dit je extra geld kost. 

Dit zorgt ervoor dat je online cursussen tegen een relatief lage prijs kunt aanbieden, zolang je maar veel trainingen of cursussen verkoopt.

Door het toepassen van upsells, kan je ervoor zorgen dat je geld blijft verdienen. Misschien zul je denken, ik kan helemaal geen training of cursus maken. Dit is echter geen goede redenering. Iedereen heeft wel bepaalde vaardigheden die om te zetten zijn in een training of cursus. Een online training maken is eenvoudiger dan je denkt.

Heb jij weleens gedacht aan het maken en verkopen van een online training als verdienmodel? Met de gratis online masterclass van Hans van der Klok kom je er direct achter wat de mogelijkheden zijn.

Let op, dit is een tijdelijk aanbod!

Bekijk nu de gratis masterclass!

Geld verdienen via social media

Social media heeft de weg geopend naar nieuwe methoden om geld te verdienen. Zo is geld verdienen via YouTube een serieuze optie.

Maar ook via TikTok of via Instagram is dit mogelijk. 

Zolang je maar openstaat voor nieuwe ideeën en ook het lef hebt om dit daadwerkelijk te gaan doen. Social media geeft ook direct het belang aan van het creëren van verschillende inkomstenbronnen. Er kan zomaar een nieuwe trend ontstaan, waardoor jouw inkomsten beginnen terug te lopen. 

Inkomen via TikTok

Dropshipping

Dropshipping is het verkopen uit iemand anders zijn voorraad. Hierdoor wordt het logistieke proces jou uit handen genomen en is er ook geen investering in voorraden vereist. Je kunt hierdoor snel aan de slag en ook veel verschillende producten gaan verkopen.

Ben jij benieuwd of ook jij geld kunt verdienen met dropshipping? Bekijk dan het gratis webinar voordat deze offline gaat.

Bekijk nu het gratis webinar!

Jezelf eerst goed oriënteren

Ik zou een ieder eerst eens aanraden, om jezelf te gaan oriënteren op de verschillende manieren om een passief inkomen te genereren. Focus je daarna op iets specifieks en maak niet de fout om alles een beetje te gaan doen. Dit is nooit een goede keuze. 

Pas als je ergens succes mee hebt behaald, dan is het verstandig om verder te gaan kijken.

Bekijk daarbij goed naar hetgeen bij jou past. 

Wanneer je inspiratie nodig hebt, bekijk dan eens de money mastermind. Op dit platform zijn tal van trainingen samengebracht, die elk een andere vorm van een passief inkomen behandelen. Dit maakt kiezen een stuk makkelijker. 

Daarnaast kan ik een ieder aanraden om te beginnen met een passief inkomen te verdienen. Dit zorgt ervoor dat je extra geld tot je beschikking krijgt, waardoor je minder stress zult ervaren.