Geld verdienen met website

Heb je een eigen website of ben je van plan een website te maken? Dan is geld verdienen met website iets waar je waarschijnlijk naar op zoek bent. Op deze pagina kan je lezen over verschillende methoden om echt geld te gaan verdienen met jouw eigen website. 

Is het moeilijk om geld te verdienen met een website?

Vooral via Facebook en e mails zie je regelmatig advertenties waar wordt gesteld dat je super eenvoudig en ontzettend veel geld met een website kunt verdienen. Hier willen wij direct een kanttekening bij plaatsen. 

Kan je veel geld verdienen met een website? Zeer zeker. Is het echt zo eenvoudig? Nee. Dat wil zeggen, je moet er echt wel iets voor doen om serieus geld met een website te verdienen. Daarentegen is het ook weer niet echt moeilijk. Het is met name een kwestie van aanpakken, doen en doorzetten. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt. 

Maar zie je een advertentie voorbij komen dat je binnen een maand duizenden euro's gaat verdienen, neem dat dan met een korreltje zout. 

Makkelijk geld verdienen met website

Het wordt ook wel eens voorgesteld dat dit gemakkelijkste methode is die er bestaat om geld te verdienen.

In principe klopt dit. Het is echter wel zo dat dit alleen na verloop van tijd opgaat.

Heb je een website met veel bezoekers en ook met behoorlijk wat omzet, dan is het makkelijk geld verdienen. 

Je hoeft dan alleen nog maar te onderhouden en bij te houden en daarmee verdien je dan je geld. Dan kan je met een paar uur werk heel veel geld verdienen. Maar voordat je zover bent dien je wel het nodige te doen. Snel geld verdienen is mijn inziens dan ook een beetje overdreven.

eigen website maken

Kan iedereen geld verdienen met een website?

Hierop luidt het antwoord ja en nee. Vanuit een technisch oogpunt kan echt iedereen geld met een website verdienen. Maar bezit je geen doorzettingsvermogen en geef je snel op, dan kan je geen geld verdienen met een website.

Met andere woorden het is voor iedereen weggelegd, maar je moet wel over doorzettingsvermogen en discipline beschikken. En daar gaat het bij de meeste mensen mis.

Ik durf wel te stellen dat mensen die enthousiast zijn begonnen met het opzetten van een website, om daar geld mee te gaan verdienen, maar uiteindelijk niet succesvol zijn, het bijna altijd hun eigen gebrek aan doorzettingsvermogen en discipline is, waar het mis is gegaan. 

Thuis geld verdienen met een website is voor iedereen weggelegd. Zolang je er maar echt voor gaat.

De beproefde methode van affiliate marketing

Affiliate marketing is iets wat erg breed wordt ingezet door heel veel  bedrijven. Zij bieden jou de mogelijkheid om commissies te verdienen met het promoten en verkopen van hun producten of diensten. Op die manier kan je als het ware een webshop opzetten zonder dat jezelf producten hoeft in te kopen, te verkopen en te versturen. 

Jij levert de klanten of leads aan en daarvoor wordt je betaalt. Voor de rest hoef je niks te doen.Daardoor loop je ook geen enkel risico. 

En hierin gaan miljarden euro`s per jaar om, in commissies die bedrijven betalen aan allerlei websites en blogs. En dit blijft maar groeien. Dus het is echt geen onzin dat je hier veel geld mee kan verdienen. Dit is voor mij dan ook de beste manier om geld te verdienen met een website.

Hoe gaat affiliate marketing in zijn werk?

Het is eigenlijk vrij simpel. Via jouw website of zelfs via een Facebook of Instagram pagina promoot je een bepaald product of dienst. Op de pagina waar je een product promoot plaats je speciale links welke affiliate links worden genoemd. 

Bezoekers en dus potentiële klanten, die op jouw website komen worden via deze links doorgestuurd naar de website van de verkoper van de dienst of het product.

Soms krijg je al een bepaald bedrag voor elke bezoeker die via die manier op de website van de verkoper terecht komt. Meestal krijg jij echter een commissie op het moment dat de bezoeker ook daadwerkelijk tot aankoop overgaat. 

Geld verdienen met website

Affiliate programma`s

Je kan jezelf voor talloze affilaite programma`s aanmelden. Soms doe je dit direct bij de verkoper van het product, of dienst dat jij promoot. Maar meestal gaat dit via een affiliate netwerk. Een dergelijk netwerk zoals Daisycon, Tradetracker of Paypro biedt affiliate programma`s aan van honderden bedrijven waarvoor je jezelf kan registreren. 

Een eigen website maken

Dit is echt super simpel. Door gebruik te maken van WordPress, een cms systeem, heb je binnen een uur een website opgezet. Het werkt erg intuïtief en lijkt erg veel op een programma zoals Microsoft Word. Om hiermee aan de slag te gaan heb je geen technische kennis nodig.

Verkopen realiseren

Dit is in mijn ogen het lastige van affiliate marketing. Hoe zet je nu bezoekers om in daadwerkelijke kopers?  Hiervoor zou ik je aanraden om een praktische cursus te volgen om zodoende snel de verschillende technieken onder de knie te krijgen.

Een aanrader vind ik hier de internet succes gids.

Voor een paar tientjes leer je bijna alles op het gebied van affiliate marketing en het succesvol omzetten van bezoekers naar kopers. En met één verkoop heb je waarschijnlijk het bedrag van de training alweer terugverdient. Dat de methode van Jacko Meijaard werkt bewijst hijzelf. Hij is inmiddels een zeer succesvolle internet ondernemer.

Maar ook het programma van Geld Gorilla is op dit gebied een prima cursus om aan de slag te gaan en daadwerkelijk geld te gaan verdienen met een website.

Affiliate marketing

Andere methoden om online geld te verdienen

Online geld verdienen kan naast affiliate marketing ook met vele andere methoden om zo geld te verdienen met jouw website. 

Je kan bijvoorbeeld ook verkopen via Bol. Hier heb je in theorie geen eigen website voor nodig, maar het helpt zeer zeker wel om dit te doen. Via Bol kan je heel veel verkopen. Je kan producten van andere bedrijven verkopen maar bijvoorbeeld ook jouw eigen product.

Een andere methode is het gebruik van Google Adsense. Hiermee kan je eenvoudig advertenties op jouw website laten weergeven. Via Google Adsense wordt je vervolgens per klik betaald. Hoeveel bezoekers je hebt op jouw website bepaalt hoeveel je ermee kan verdienen.

 In mijn ervaring heb je echter veel bezoekers nodig om hier echt een leuk bedrag mee te verdienen. Dan dien je toch te denken aan minimaal enkele duizenden bezoekers per maand.

Het voordeel is dat Google het meeste werk voor jou doet. Indien je het eenmaal geïnstalleerd hebt, bepaald Google welke advertenties zij het beste kunnen vertonen aan jouw website bezoekers. Wanneer je een website hebt is dit wel een erg eenvoudige methode om iets bij te verdienen.

Niet opgeven is de sleutel

Dit wil ik nogmaals benadrukken. Geld verdienen met een website is absoluut mogelijk en eigenlijk ook niet moeilijk.

Tenzij je een opgever bent, dan kan je er beter niet aan beginnen, want dan zal je bedrogen uitkomen. Geld komt niet vanzelf. Je zal er altijd wat voor dienen te doen. Maar zolang je maar geen opgever bent, dan ga je geld verdienen.

Doorzetten

Wat zijn goede producten om te verkopen via affiliate marketing?

Om de juiste producten te vinden die je wilt gaan promoten en verkopen, dien je twee punten in ogenschouw te nemen:

  1. Kies een product wat over het algemeen goed en gemakkelijk verkoopt.
  2. Kies een product waarmee je affiniteit hebt.

Je kan binnen de websites van bijvoorbeeld Daisycon en Paypro de statistieken zien van de scores op het gebied van verkopen van de verschillende producten. Dit geeft een goede indruk of een product daadwerkelijk verkoopt.

Daarnaast is het belangrijk dat je een website opbouwt met goede content omtrent de producten of diensten die jij wilt verkopen. Heb je geen affiniteit met hetgeen jij verkoopt, dan zal het lastig worden om goede en voldoende content te creëren en publiceren.

Ga ook aan de slag

Aangezien je niet vandaag of morgen gaat beginnen met geld verdienen, is het mijn inziens aan te raden zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Op die manier zal je sneller je eerste geld gaan verdienen.

Met de eerder genoemde internet succes gids kan je direct aan de slag. Er wordt bijvoorbeeld stap voor stap uitgelegd hoe je snel een eigen website kunt maken. Op die manier kan je vandaag nog beginnen met jouw website en is het succes weer een stapje dichterbij.