Geld nodig

Heb je geld nodig? Duurt het daarentegen nog een tijdje voordat je jouw salaris gaat ontvangen? In dat geval zou je kunnen overwegen deze periode te overbruggen door het afsluiten van een lening.

Een geldgebrek oplossen via een lening

Afhankelijk van hoeveel geld je nodig hebt, maar ook hoe je lang je over het geld wilt beschikken, bestaan er verschillende soorten leningen die hiervoor geschikt zijn. 

Heb je best wel een fors bedrag nodig en wil je ook de nodige tijd over dit geld kunnen beschikken? Dan is een persoonlijke lening het overwegen waard. 

Is flexibiliteit voor jou belangrijk, waarbij je kan bepalen wanneer je het geld daadwerkelijk gaat opnemen, dan is een doorlopend krediet een lening die bij deze situatie past.

Heb je dringend geld nodig?

Is het echter zo dat je snel over geld dient te beschikken, maar dat daarentegen je slechts een beperkt bedrag nodig hebt? Dan is een minilening weer een type lening dat uitkomst biedt. Via een minilening kan je snel een klein geldbedrag lenen.

Bovenstaande geeft wel aan dat er voor elke situatie wel een type lening bestaat die hier het beste bij past. 

Kan je niet beter zorgen voor een hoger inkomen?

Naast geld lenen, kan je natuurlijk ook zorgen dat je meer gaat verdienen. Hier gaat echter de nodige tijd overheen. 

Ga je bijvoorbeeld meer uren werken, dan zal dit vaak pas aan het einde van de maand worden uitbetaald. Indien je per direct geld nodig hebt, dan zal dit geen uitkomst bieden.

Je kan ook gaan proberen op andere manier geld te gaan verdienen. Online ondernemen is hier een goed voorbeeld van. Maar ook dit is niet iets waarmee je morgen geld op je rekening hebt staan. Snel geld verdienen is nu eenmaal in de praktijk niet mogelijk.

Meer verdienen

Een structurele oplossing voor een tekort aan geld

Wel is het zo dat je op deze manier kan voorkomen dat je in de toekomst in eenzelfde situatie terecht komt. Wanneer je jouw inkomen structureel verhoogt, dan is de kans dat er een geldgebrek optreed nu eenmaal kleiner.

Is geld lenen eenvoudig?

Een lening afsluiten is niet altijd even eenvoudig. Dit hangt af van een aantal factoren. Zo dien je over een inkomen te beschikken wat voor een bank of andere kredietverstrekker, als voldoende wordt geacht om jou geld te lenen. Daarnaast krijg je altijd te maken met de BKR controle. 

In het geval je in het bezit bent van een negatieve BKR controle, dan gooit dit direct roet in het eten voor het verkrijgen van verschillende soorten leningen.

Lenen en de BKR toetsing

Geld lenen zonder een BKR toetsing, of geld lenen met een negatieve BKR codering, is in de praktijk erg lastig. In de praktijk is de enige lening die je kunt afsluiten dan een minilening. 

Het nadeel van een minilening is echter dat je slechts een beperkt bedrag kan lenen. Daarnaast is de looptijd van de lening erg kort. Binnen maximaal 62 dagen dien je het bedrag al weer terug te betalen.

Wanneer je echter niet kunt lenen via een doorlopend krediet of persoonlijke lening, is dit wel een lening die je bijna altijd kunt aanvragen en ook krijgt goedgekeurd. Daarnaast kan je dan al binnen 24 uur over het geld beschikken.

Dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Bij dergelijke leningen dien je best wel lang dient te wachten totdat je daadwerkelijk over het geld kunt beschikken. 

Let op de rente die je dient te betalen

Geld lenen kost geld is een bekende slogan. Dit geldt voor alle leningen die je afsluit. Het nadeel van een minilening is dat deze lening relatief veel geld kost. 

De rente is namelijk erg hoog. Hierbij dien je ervan uit te gaan dat het rentepercentage meer dan het dubbele is, dan wat je je bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening dient te betalen. 

Ga zorgvuldig om met jouw geld

In onze opinie is het altijd goed om te voorkomen dat je in een situatie terecht komt dat je geld dient te gaan lenen. 

Het is verstandig indien je jezelf in een dergelijke situatie bevindt, om eens te bekijken waar je jouw geld aan uitgeeft. Vaak is het zo dat je onopgemerkt aan bepaalde zaken veel geld uitgeeft. Dan gaat het meestal om kleine bedragen, maar omdat je deze uitgaven regelmatig doet, dat het uiteindelijk toch om een fors bedrag gaat.

Hiervoor is het verstandig om eens een tijd bij te houden waar jouw geld nu precies naartoe gaat. Op het moment dat je dit duidelijk hebt, dan kan je gaan bepalen waar je minder geld aan uit wilt geven. 

En dan dien je ook streng voor jezelf te zijn en met jezelf een budget afspreken waar je jezelf ook aan gaat houden. Op die manier krijg je jouw geldzaken onder controle.