Extra inkomsten genereren

Veel mensen zitten in de situatie dat zijn genoodzaakt zijn om extra inkomsten te genereren. Of wellicht wil je gewoon de beschikking hebben over extra geld, om op die manier het leven aantrekkelijker te maken. Wat de reden ook is, extra inkomen genereren is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het is een kwestie van de mogelijkheden herkennen en deze dan ook aanpakken.

Om je op weg te helpen, heb ik een aantal tips voor jou op een rij gezet. Deze heb ik zelf ook toegepast en hebben mij zeker geholpen. 

1. Niet uitstellen maar direct beginnen

Perfect is the enemy of done. Heb je hier weleens van gehoord? Met deze uitspraak ben ik het geheel eens. Je kan geen plan bedenken dat helemaal perfect is.

Niet uitstellen

Er zal altijd sprake zijn van onzekerheden of een risico. Wanneer je gaat wachten met extra inkomsten genereren, tot het moment dat je iets hebt gevonden dat helemaal perfect is, dan zal het er nooit van komen.

Zet direct de eerste stap

Daarnaast is het ook van belang om direct een eerste stap te zetten. Hierdoor leg je jezelf als het ware vast. Je maakt een commitment. Dit hoeft niet direct een grote stap te zijn. Maar doe in ieder geval wel iets. 

Wil je bijvoorbeeld als ondernemer van start, maak dan direct een afspraak bij de kamer van koophandel om jouw onderneming te registreren. Of schrijf je in voor een training die je hiervoor wellicht nodig hebt. Het allerbelangrijkste is dat je dit nu doet. Dus niet straks, vanavond of morgen. Maar nu.

2. Begin klein

Hetzelfde geldt voor de inkomsten. Ga je wachten totdat je een plan hebt bedacht, waarmee je miljonair kunt worden? Ook dan gaat het nooit gebeuren. Een extra inkomen verdienen begint vaak klein. Hierdoor zal je wel direct ontzettend veel leren, wat je kunt gaan gebruiken om deze inkomsten te laten groeien. 

Begin klein

Ga je aan de slag met affiliate marketing, dan zul je in de eerste maanden echt geen duizenden euro`s gaan verdienen. Maar wel zal je hier en daar wat commissies binnenhalen. Door te gaan analyseren hoe je deze commissies hebt verdiend, kun je de kennis aanwenden om dit te gaan uitbouwen.

Maar ook als je online gaat verkopen. Op het moment dat je voor een paar honderd euro hebt verkocht, dan weet je hoe deze verkopen tot stand zijn gekomen. Hier kan je dan weer op verder gaan bouwen.

3. Gebruik maken van het internet

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het online ondernemen. Simpelweg omdat je dan niet gebonden bent aan werktijden. Online ondernemen zorgt ervoor dat je dit kunt doen, wanneer het jou het beste uitkomt. Ook op het gebied van investeren zal je erachter komen,

Extra inkomsten genereren via internet

dat je al met een minimale investering aan de slag kunt als internet ondernemer. Online geld verdienen is daarnaast ook helemaal niet moeilijk.

Dit alles zorgt er weer voor dat je direct aan de slag kunt. Je hoeft niet eerst te gaan sparen, totdat je jouw startkapitaal bij elkaar hebt. Je zal ook versteld staan van hetgeen je allemaal online kunt verkopen. Voor bijna alles is wel een markt.

4. Mogelijkheden zien en durven

Het allerbelangrijkste is dat je mogelijkheden kunt herkennen en dat je ook het lef bezit om hier iets mee te doen. Het overgrote gedeelte van de mensen heeft dit simpelweg niet. Zij zien geen mogelijkheden maar alleen problemen. Wil je ergens instappen waar relatief veel concurrentie bestaat?

Mogelijkheden herkennen

Maar is het aan de andere kant wel een markt waar veel geld in omgaat? Dan kun je afhaken omdat de concurrentie te groot is, of je kunt denken dat er met een klein marktaandeel al veel te verdienen valt. Je moet dan alleen nadenken over hoe je dit marktaandeel kunt veroveren. Aan jou deze keuze wat je gaat doen

Ik zou je aanraden eens een online cursus te gaan volgen, waardoor je bekend wordt met de mogelijkheden die er bestaan, op het gebied van het genereren van extra inkomsten. Op dit gebied kan ik de money mastermind aanbevelen. Dit is een verzameling van meerdere mogelijkheden om via het internet geld te verdienen. Niet alleen zal je hierdoor inspiratie opdoen, je leert ook direct hoe je dit dient aan te pakken.

Met één training alles leren over de verschillende online verdienmodellen? Dat kan met Money Mastermind.

Ik wil ook geld gaan verdienen!

5. Interesses benutten

Iets gaan doen wat je leuk vindt, is veel eenvoudiger dan proberen om geld te verdienen, met iets wat je helemaal niet interesseert. Heb je bijvoorbeeld niks met dieren, ga dan geen dierenproducten verkopen. Ben je daarentegen een ontzettende dierenliefhebber, dan is dit wel een uitgelezen kans om hier iets mee te doen.

Interesses benutten

Of het nu gaat om affiliate marketing, of om zelf producten te gaan verkopen. Zo kun je via Bol.com gaan verkopen.

Wanneer je jouw interesses inzet, dan wordt het allemaal veel leuker. En wanneer iets leuks is dan zal je gemotiveerder zijn en zal je hier meer tijd in gaan stoppen. Dit is vervolgens weer de sleutel naar succes.

6. Goed met tegenslag omgaan

Er zijn bijna geen ondernemers die vanaf dag 1 succesvol zijn. Integendeel zelfs. Heel veel ondernemers zijn eerst een onderneming begonnen, die failliet is gegaan. Echte ondernemers gebruiken dan de opgedane kennis om hier iets mee te doen. Een nieuw idee maar dan beter voorbereid.

Extra inkomen genereren

Dit is wellicht extreem. Maar als je een extra inkomen wilt gaan genereren, dan zal je ook gegarandeerd met tegenslag te maken krijgen. Zo zullen in het begin waarschijnlijk de inkomsten tegenvallen. Het geheim is dan om je hier snel overheen te zetten. 

Dit zou juist een  motivatie dienen te zijn, om er nog harder tegenaan te gaan. Dit maakt het onderscheid tussen winnaars en verliezen. Verliezers haken af en winnaars halen extra motivatie uit een tegenslag. Extra inkomsten verdienen gaat nu eenmaal niet vanzelf.

7. Verstandig omgaan met extra geld

Wanneer je extra inkomsten gaat genereren, dan heb je twee opties. Je kunt of dit geld gaan uitgeven aan leuke dingen, of je kunt dit geld gaan investeren, om hier vervolgens weer geld mee te gaan verdienen. Stel dat je per maand 500 euro extra verdient.

Extra inkomensten genereren mogelijkheden

Wanneer je dit structureel goed gaat beleggen, dan zal je hier na een aantal jaren een fors vermogen mee opbouwen. Als je dan met dit vermogen rendement behaalt, dan zal dit weer voor extra inkomen zorgen. Stel dat je een vermogen  hebt opgebouwd van 100.000 euro en je realiseert 5% rendement. Dan heb je elke maand ruim 400 euro extra tot jouw beschikking. Dit wordt ook wel passief inkomen genoemd.

Wanneer je deze 400 euro dan ook weer herinvesteert, dan zal dit bedrag alleen maar toe gaan nemen. En wellicht kan je dan op een gegeven moment zelfs gaan stoppen met werken en hiervan gaan leven. Je bent dan namelijk financieel onafhankelijk.

8. Opbouwen van een passief inkomen

Van de manieren om geld te verdienen, is het verdienen via een passief inkomen de meest aantrekkelijke optie. Wanneer je extra inkomsten gaat genereren door extra uren te gaan werken, of op basis van uurtje factuurtje, dan zal je dit dienen blijven te doen

Extra inkomen verdienen

Zodra je hiermee stopt, dan zullen ook de inkomsten wegvallen. Door een passief inkomen te verdienen, is dit niet het geval. Deze inkomsten zullen blijven binnenkomen, zonder dat je ervoor hoeft te werken.

Je kan hierbij denken aan inkomsten uit beleggingen, handelen in crypto of inkomsten uit onroerend goed. Maar ook een online inkomen heeft vaak een hoge mate van passiviteit. 

Automatiseren en uitbesteden

De tijd en het werk gaat hem zitten in het opbouwen van een passief inkomen via het internet. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een website of youtube kanaal. Op een gegeven moment kan je dit echter voor een groot gedeelte automatiseren of uitbesteden. 

Bij een website kan je bijvoorbeeld een tekstschrijver inhuren. Op die manier hoef je er bijna niks meer voor te doen, maar zal er wel geld binnenkomen. Als je op die manier een paar honderd euro per maand extra verdient, dan is dit toch wel erg mooi meegenomen. 

Zeker als dit een extra inkomen naast een vaste baan is, dan zal dit het geld zijn waardoor je leuke dingen kunt gaan doen. Je kunt met dit geld dan jouw mooie en luxe vakantie betalen.

Je dient jezelf er wel bewust van te zijn, dat dit iets is voor de lange termijn. Van vandaag op morgen gaat dit je niet lukken.

9. Meerdere inkomstenbronnen genereren

Uit eigen ervaring kan ik vertellen, dat het eenvoudiger is om meerdere inkomstenbronnen te genereren, waar je elk een bedrag van een paar honderd euro mee verdient, dan één extra inkomstenbron, waarmee je direct binnenloopt.

Extra inkomsten verdienen

Probeer daarom eens via dropshipping het een en ander te verkopen, via affiliate marketing wat bij te verdienen en eventueel een youtube kanaal op te zetten. Of zelfs een online training te gaan maken en verkopen. Dan kun je ook zien op welk  vlak je het meest succesvol bent. 

Dit is dan het terrein waar je jezelf verder op toe kunt gaan leggen. Het is namelijk ook zo dat het een nu eenmaal beter bij jou past dan het ander. Met het geld dat je verdient, kun je dan ook gaan beleggen. En wellicht ben je daar wel erg succesvol in. 

Dit vergt natuurlijk wel extra tijd, om extra inkomsten te genereren uit verschillende inkomstenbronnen. Het is dan wel belangrijk dat je ook echt gemotiveerd bent om dit te gaan doen.

10. Doelen stellen

Het stellen van een doel is altijd aan te raden. Wat wil je bereiken en op welke termijn? Hierbij is het van groot belang dat je realistisch bent. Stel dat je per jaar 5.000€ extra wilt gaan verdienen. Dan is dit meer dan realistisch. Zelf zou ik het doel zelfs hoger stellen.

Extra inkomsten genereren

Maar je hebt tenminste iets wat te bereiken valt en waar je naartoe kunt werken. Heb je jouw doel bereikt, dan pas je dit doel aan naar een hoge bedrag voor het jaar erop.

Dit zorgt ervoor dat je ook jouw strategie kunt beoordelen ten opzichte van jouw doel. Wellicht dien je toch iets anders te gaan doen, om jouw doel wel degelijk te bereiken.

Het stellen van doelen zorgt ervoor dat je een plan kunt opstellen. Wanneer je aan de slag gaat met een youtube kanaal, dan kan je op deze manier bepalen hoeveel bezoekers je dient te behalen. Op basis daarvan kan je weer bepalen hoeveel video`s je dient te gaan maken. 

Of als je geld wilt gaan verdienen via social media, dan kan je een doel bepalen met betrekking tot het aantal volgers. En bijvoorbeeld hoeveel foto`s je dient te gaan maken en publiceren, om volgers te trekken via Instagram.