De dropship Academy cursus is uitermate geschikt voor diegene die echt met dropshipping aan de slag willen. Alleen dan zou ik de cursus aanbevelen. 

De waarde van de cursus hangt namelijk geheel af, van het in de praktijk brengen van hetgeen je leert. Ook al worden er in de cursus alle tools aangereikt, het in de praktijk brengen is iets wat je alleen zelf kunt doen.

Dropship academy

Wat is dropshipping?

Om te beginnen dienen we eerst uit te leggen wat dropshipping nu precies is. Deze methode van verkopen biedt veel voordelen, maar er zijn ook een paar nadelen, die we ook willen vermelden.

Verkopen zonder voorraad

Het principe is gebaseerd op het online verkopen, zonder dat je zelf voorraden van producten aanhoudt. Het aanhouden van voorraden wordt namelijk gedaan door dropship leveranciers. Dit zijn de bedrijven die uiteindelijk producten voor jou gaan versturen. Dit doen zij rechtstreeks naar jouw klant en alleen op het moment dat er daadwerkelijk iets verkocht is.

Dit alles zorgt ervoor dat je op deze manier online kunt verkopen, met de volgende voordelen:

 • Je hoeft niet te investeren in voorraden
 • Het versturen van producten wordt voor jou gedaan
 • Je loopt geen financieel risico over voorraden die je normalerwijs dient in te kopen
 • Doordat je geen voorraden dient aan te houden, kan je op deze manier een groot aanbod van producten verkopen

Nadelen van het verkoopmodel

Op het eerste gezicht lijkt het dat er alleen maar voordelen zijn verbonden, aan het op deze manier verkopen van producten. Dit is echter niet geheel waar. Er zijn wel degelijk een aantal nadelen, die je niet uit het oog moet verliezen. Dit zijn:

 • In veel gevallen ben je als dropshipper verantwoordelijk voor de retouren. Je dient er dus rekening mee te houden dat je producten retour gaat ontvangen.
 • De marges liggen over het algemeen lager, dan bij verkopen uit eigen voorraad. Dit omdat er een extra dienstverlenende partij betrokken is, bij het verkopen. Daarnaast zal er ook sprake zijn van veel concurrentie.

Bovenstaande nadelen zijn zeker geen argument om niet aan de slag te gaan. Je dient dit alleen niet te vergeten. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig, om dit verkoopconcept toe te passen op producten waarbij er sprake is van een hoog retourpercentage. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kleding en schoenen. Dit zijn dan ook producten die in principe niet lenen voor dropshipping. Dit zal ook onder de aandacht worden gebracht in de Dropship Academy.

Wie is Joshua Kaats?

Nu we weten wat dropshipping is, gaan we het hebben over de dropship koning van Nederland. Zo wordt Joshua Kaats namelijk genoemd. Met een omzet, die volgens meerdere bronnen, inmiddels boven de 7 miljoen euro per jaar ligt, is deze titel zeer zeker terecht.

Joshua Kaats is al op jonge leeftijd begonnen met het verkopen van producten, zonder zelf voorraad aan te houden. Tijdens zijn studie Commerciële Economie is hij hiermee al aan de slag gaan. 

Doordat hij eigenlijk direct succesvol was, is hij zich hier steeds meer op gaan focussen. Op het moment dat hij aan de slag ging, bestond er nog geen training of cursus op dit gebied.

joshua kaats dropship academy

Het moge duidelijk zijn dat hij erg succesvol is. Enerzijds is dit te wijten aan het feit dat hij hier als een van de eersten mee is begonnen. In die tijd was er nog minder concurrentie. Daarnaast bezit hij inmiddels zoveel kennis en expertise dat hij daarmee de concurrentie kan verslaan.

Waarom biedt hij deze cursus aan?

In eerste instantie ben ik altijd een beetje sceptisch, wanneer iemand een cursus aanbiedt en eigenlijk het geheim van hun eigen succes gaat verkopen. Coca Cola biedt toch ook geen cursus aan hoe je hun cola kunt maken? Dus waarom wel de Dropship Academy als cursus aanbieden?

Vaak wordt er een soort van reden gegeven, dat iemand andere mensen wil helpen. Daar geloof ik niet zo in. Uiteindelijk is het verkopen van een cursus een verdienmodel. ligt bij dropshipping de marge relatief laag, bij het verkopen van een online cursus ligt deze marge juist weer ontzettend hoog. Het is dus gewoon een extra verdienmodel.

Hierbij is het wel zo, dat het creëren van meerdere inkomstenbronnen getuigd van goed ondernemerschap. Op die manier, in het geval van Joshua Kaats dropshipping, ben je niet afhankelijk van één bron van inkomsten. Mocht dat wegvallen, dan heb je een probleem. 

Daarbij is Joshua dermate ervaren en bezit hij zoveel kennis, dat cursisten die beginnen met dropshipping, eigenlijk geen concurrentie voor hem zijn. Vergelijk het als iemand die als hobby bier gaat brouwen, geen concurrentie is voor Heineken. De markt is daarnaast dermate groot, dat er voor iedereen voldoende ruimte is, om geld te verdienen.

Is hij wel betrouwbaar?

Dat Joshua Kaats veel geld verdiend heeft met dropshipping, dat staat wel vast. Wel kom je op Trustpilot de nodige negatieve reacties tegen. Deze reacties zijn vooral gebaseerd op een webshop die hij in beheer heeft gehad. De kritiek richt zich met name op de kwaliteit van de producten die werd geleverd.

Dit is iets waar je als dropshipper mee te maken krijgt, wanneer je producten via Aliexpress verkoopt. Inmiddels is hij hier dan ook grotendeels vanaf gestapt.

Het probleem met het verkopen van cursussen om geld te gaan verdienen, is dat je deze eigenlijk op een manier dient aan te prijzen, zodat mensen de cursus gaan kopen. Ga je adverteren met teksten zoals, “je moet echt hard gaan werken en dan ga je op termijn geld verdienen”, dan zullen maar weinig mensen de cursus gaan aanschaffen. Daarom worden dit soort type cursussen aangeprezen, met wervende teksten dat je heel eenvoudig heel veel geld kunt gaan verdienen.

dropshipping academy reviews

Het nadeel is dan dat je een grote groep mensen aantrekt, die slapend rijk willen worden. En zo werkt het helaas niet. Deze groep mensen haakt dan ook snel af en voelt zich bekocht. Aan de ene kant is dit enigszins terecht maar ligt toch ook aan hun zelf.

Wanneer je echt gemotiveerd bent, je niet bang bent om hard te werken en ook doorzet wanneer het in het begin niet allemaal vanzelf gaat, dan is de training zeker waardevol. Je krijgt in de dropship academy alles aangereikt om succesvol te worden.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Grofweg is de dropship academy van Joshua Kaats gebouwd op 4 pijlers:

 • 70+ video`s die je alles leren over dropshipping
 • Verschillende tools die je helpen bij het opzetten van jouw business
 • Twee keer per week een groep coaching call
 • Een actieve community waar je terecht kunt met vragen of leren van ervaringen van anderen

Videolessen

De videolessen van de Dropship Academy behandelen elk aspect van dropshipping. Belangrijke thema`s die zoal aan bod komen zijn:

 • Het opzetten van een webshop
 • Het zoeken en vinden van de juiste producten
 • Wanneer dien je high ticket producten te verkopen en wanneer is het beter om goedkopere producten te verkopen met hoge volumes? 
 • Prijsstrategie om de winst te maximaliseren
 • Zoeken en vinden van goede leveranciers
 • Do`s and dont`s
 • Vindbaarheid in Google
 • Verschillende tools om meer te gaan verkopen.
 • Het inzetten van verschillende kanalen om meer te verkopen. Het belang van social media en affiliate marketing voor jouw dropshipping business, komt hierbij uitgebreid aan bod
 • Maken en optimaliseren van advertenties

De bonussen die je ontvangt bij het aanschaffen van de Dropship Academy, gaan dieper in op thema`s zoals SEO, SEA, e-mailmarketing en chatbots. Daarnaast ontvang je gratis een aantal premium thema`s voor Shopify, die doorgaans behoorlijk wat geld kosten.

Tools

Je krijgt verschillende documenten aangereikt, die ervoor zorgen dat je zelf niet nog een keer het het wiel  moet gaan uitvinden. Denk hierbij aan handige rekentools om prijzen te bepalen, verschillende checklists en overzichten van mogelijke leveranciers. Maar ook de facebook ads blueprint zorgt ervoor dat je niet onnodig geld gaat verspillen aan social media advertenties. 

Dat is overigens een van de meest voorkomende fouten die wordt gemaakt. Veel mensen beginnen met lukraak geld uit te geven aan social media advertenties. Hierbij verliezen zij uit het oog, dat de meeste social media advertenties verliesgevend zijn. 

Wanneer jij in staat bent om winstgevende social media advertenties op te zetten, dan heb je al een groot voordeel  ten opzichte van jouw concurrentie.

Checklist

Ook wordt er gebruik gemaakt van case studies. Een case study is uitermate zinvol, omdat je hier heel veel van kunt leren. Ook zorgt het ervoor dat je niet dezelfde fouten gaat maken maar wel de dingen gaat doen, die wel werken. 

Coaching calls

Voor mij zijn de coaching calls de grootste toegevoegde waarde van de Dropship Academy. Wellicht kan je een groot deel van de inhoud van de videolessen nog wel via YouTube vinden. Echter, dan ga je aan de slag en dan zal je tegen tal van praktische problemen aanlopen. 

En wat dan? Wie gaat je dan verder helpen? Het antwoord is: niemand. Je zult dan vastlopen en grote kans dat je ermee stopt. 

Via de dropshipping academy van Joshua Kaats, heb je dan de mogelijkheid om via de groepscoaching antwoorden te krijgen op jouw vragen. Op die manier kun je weer verder. 

Grote kans dat je vervolgens weer tegen iets aanloopt, waar je hulp bij nodig hebt. Dan krijg je deze hulp weer via een volgende groepscoaching. Doordat de groepscoaching doorgaans twee keer per week plaatsvindt, hoef je nooit lang te wachten.

Community

De community is een andere bron om vragen beantwoord te krijgen. Doordat hier alleen mensen toegang tot krijgen die via Joshua Kaats de dropship academy cursus hebben aangeschaft, ben je er zeker van dat je alleen te maken hebt met serieuze mensen. 

Niet zoals op vele internetfora het geval is, dat iedereen zonder kennis van zaken maar iets roept.

De community en de coaching zorgen ervoor dat je alles goed in de praktijk kunt brengen. Daarnaast is dit ook een bron van inspiratie om door te zetten. 

Je zult in de community namelijk ook mensen tegenkomen, voor wie het in het begin lastig was. Maar doordat zij wel het doorzettingsvermogen hebben opgebracht dat noodzakelijk is, zijn zij op termijn toch succesvol geworden.

Dropship Academy review

Alles draait bij dropshipping om het vinden van de juiste producten. Op dit gebied kan de dropship academy je zeker helpen. Er wordt in de training van Joshua Kaats uitgebreid ingegaan op criteria zijn om een dergelijk product te vinden.  Hij kan  je echter niet een specifiek product aanraden. In dat geval zal iedereen dat product gaan verkopen, waardoor het al snel niet langer het unieke product is, waar je veel geld mee kunt verdienen.

De dropship academy (vaak afgekort als DSA) is dan ook geen training, waarbij je alles kant en klaar krijgt aangereikt. Met name het invullen van de producten die je wilt gaan verkopen, dien je zelf te doen.

Dit is logisch, maar wellicht ook een van de lastigste vragen die je dient te beantwoorden, bij het opzetten van een dergelijke business.

dropship academy cursus

Dit is iets waar het voor cursisten regelmatig fout gaat. Ze zijn niet in staat om daadwerkelijk een product te vinden, dat ze succesvol kunnen gaan verkopen. 

De waarde van de cursus bepaal je zelf

Dropshipping academy reviews kom je tegen in zowel positieve als negatieve vorm. Bij de negatieve reviews speelt het feit dat mensen niet slapend rijk zijn geworden een grote rol. Bij een review en ervaringen dien je altijd voorzichtig te werk gaan. 

Ook jaloezie en afgunst speelt een grote rol. Het beste is om gewoon de gratis webinar te volgen. Dan kun je gewoon jouw eigen ervaring opdoen. Valt het tegen of is dit toch niks voor jou? Prima, dan kun je gewoon opzoek naar iets anders, zonder dat je geld kwijt bent geraakt.

Onze review is positief. Je hebt gewoon een goede cursus nodig om succesvol te worden. De dropship academy is een dergelijke cursus. Daarnaast zijn de coaching calls van onschatbare waarde. Deze coaching calls maken echt het verschil tussen succesvol zijn en falen.

Pluspunten en minpunten

Wat zijn de kosten van de cursus?

De kosten van de training bedragen 997€ exclusief btw. Om aan de slag te gaan, zal je jezelf dienen te registreren als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Dit zal ervoor zorgen dat je een btw nummer ontvangt, waardoor je de btw weer terug kunt ontvangen.

Hoe snel je deze kosten hebt terugverdiend, hangt er uiteraard vanaf hoeveel je gaat verkopen. Hoeveel je gaat verkopen? Dat heb je weer volledig zelf in de hand. 

Naast geld voor het betalen van de cursus, is het eigenlijk noodzakelijk om geld beschikbaar te hebben om mee te adverteren. Je kunt er ervan uitgaan dat je minimaal 100€ nodig hebt. Heb je meer ter beschikking? Super, dan kun je nog sneller jouw omzet gaan vergroten. Zorg wel dat je dit weloverwogen doet!

Gratis webinar

Voordat je daadwerkelijk de cursus gaat aanschaffen, of wellicht wil je toch iets meer informatie voordat je tot aankoop overgaat, dan is er een gratis webinar. 

Het volgen van het gratis webinar kan ik iedereen aanraden. Je hebt niks te verliezen en wellicht zorgt dit voor de motivatie, om jouw eigen business op te zetten. 

Veel mensen spelen met de gedachte om een eigen business op te gaan zetten of dromen hier zelfs van. Deze mensen hebben alleen het laatste zetje nodig om dit daadwerkelijk te gaan doen. Ben jij ook zo iemand? Bekijk dan zeker eens het gratis webinar.

Wil jij ook een onderneming, waarbij je met een beperkt aantal uren per dag werken veel geld kunt verdienen? En waarbij je ook slechts een zeer beperkt bedrag hoeft te investeren? Bekijk dan eens de gratis webinar van de Dropship Academy.

Nu het gratis webinar bekijken!

Ontvang je een succes garantie?

Een garantie op succes wordt niet gegeven. Dat is ook onmogelijk. Het is namelijk niet te controleren, wat een cursist nu allemaal doet met de aangereikte informatie. Er bestaat echter wel een regeling, waarbij je jouw geld kunt terugkrijgen, in het geval er geen resultaten worden behaald. Je dient dan wel te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Zo dien je alle content tot je te hebben genomen, minimaal twee keer een groepscoaching te hebben bijgewoond en ook minimaal 100 euro te hebben uitgegeven aan advertenties via Facebook. Op die manier kunnen de eigenaren van de Dropship Academy beoordelen of je ook daadwerkelijk aan de slag bent gegaan met de content van de cursus.

Uiteindelijk draait het erom, dat jouw producten succesvol verkopen. Joshua zal jou alle tools aanreiken om deze succesvolle producten te vinden. Uiteindelijk dien je deze tools zelf in te zetten, om ervoor te zorgen dat jouw producten ook echt succesvol gaan worden.

Zit er wel toekomst in dropshipping?

Hoeveel denk je dat er omgaat in de wereld van dropshipping? Ik durf wel te stellen dat dit veel meer is dan dat je had gedacht. Ook is de kans vrij groot, dat je ooit wel een keer iets hebt gekocht via deze methode, zonder dat je dit in de gaten had. Het is al lang geen kleine niche meer binnen de e commerce. Er zijn talloze verkopers die via Bol.com op deze manier veel geld verdienen.

Inmiddels gaat er wereldwijd al een bedrag van rond de 200 miljard dollar om in deze markt. Hierbij is de verwachting van de experts dat dit binnen 3 jaar zal zijn verdubbeldEr zit dus zeer zeker wel toekomst in een online business, op basis van dropshipping.

Je zou zelfs kunnen stellen, dat het nu het moment is om hiermee te beginnen. Op die manier kun je nog profiteren van de groei van de markt die er zit aan te komen.

Toekomstige markt

Waar komt de groei vandaan?

De groei zal voor een groot gedeelte komen van nieuwe leveranciers, die op deze manier hun producten gaan verkopen. Wanneer jij dan jouw business al draaiende hebt, dan kun je eenvoudig hun producten toevoegen en daardoor zonder al teveel moeite jouw omzet gaan verhogen. Voor iemand die dan nog moet beginnen met het opzetten van zijn online business, zal dit veel lastiger zijn.

Heb je een cursus nodig om te gaan dropshippen?

Je zou ook gewoon zelf aan de slag kunnen gaan en jezelf alles gaan aanleren. Ik betwijfel echter of dit de juiste aanpak is. Het principe is vrij eenvoudig, maar toch zal je tegen bepaalde vragen of problemen aanlopen, waarbij je hulp nodig zal hebben

Dit zijn dan ook net de vragen, die niet zullen worden beantwoord via Google of YouTube. Want vergeet niet, iemand gaat niet zomaar voor niks de geheimen van zijn succes weggeven.  

Wellicht denk je dat de kosten van de cursus best wel fors zijn. Echter, wanneer je wilt gaan beginnen met ondernemen, dan zal je toch wat geld moeten gaan investeren. Het bedrag dat je voor de dropship academy dient te investeren, is vanuit dat oogpunt gewoon een kleine investering. Daarnaast, een investering die je al snel weer zult terugverdienen en je op weg zal helpen naar een nieuw leven met veel vrijheid.

High income skills

Er wordt weleens gesproken over high income skills. Een high income skill is een vaardigheid waarmee je veel geld kunt verdienen. De naam geeft al aan, dat dit een erg waardevolle vaardigheid is. 

Wellicht zelfs de meest waardevolle vaardigheid die iemand kan bezitten. Deze high income skills worden je dan ook niet gratis en voor niks aangereikt. 

Zelf een plan maken

Wanneer je begint met de training zoals de Dropship Academy, dan zal je duizelingwekkende bedragen voorbij zien komen. Staar je daarom niet blind. In mijn opinie dien je voor jezelf een plan te maken. Hoe wil jij jouw business gaan laten groeien. En daarnaast ook hoeveel je wilt gaan investeren. Financieel onafhankelijk worden vraagt om planning.

Hierbij is van groot belang, om te bepalen op welk moment je meer wilt gaan investeren. Stel dat je 100€ aan Facebook advertenties wilt gaan uitgeven. Dan dien je eerst te bepalen hoeveel geld je hiermee dient te verdienen, zodat dit winstgevend is. 

Vergeet hierbij niet te rekenen met winst in plaats van omzet. Stel dat je uiteindelijk 25% overhoudt op een verkoop, dan dien je minimaal 400€ te verkopen om quitte te spelen. Zolang je dit niet bereikt, dan is het niet zinvol om het advertentiebudget te gaan verhogen.

Zelf zou ik ook zeker in het begin, alles wat je verdient weer herinvesteren. Stel dat je met een facebook advertentie uiteindelijk een winst van 500€ realiseert. Dan kun je deze 500€ weer opnieuw gaan investeren, om op die manier de winst en omzet te verhogen. Op deze manier kun je ook klein beginnen. Doordat je steeds meer gaat verdienen, kun je dan steeds meer investeren, zodat je naast de aanschaf van de Dropship Academy geen groot startkapitaal nodig hebt.

Investeren en groeien

Van groot belang is om niet direct jouw gehele budget er doorheen te draaien. Wanneer je 1.000€ ter beschikking hebt om te investeren, stop dit dan niet direct in 1 campagne. Maak bijvoorbeeld 10 verschillende campagnes, om op die manier inzicht te krijgen in wat het beste werkt. Dat is dan uiteraard de campagne die je gaat opschalen.   

Wat is jouw doel?

Realistische doelen zijn uitermate belangrijk. Je dient echt een doel te stellen om succes te behalen. Maar stel je een doel wat niet haalbaar is, dan zal dit veel negativiteit opleveren. Stel dus niet als doel om direct duizenden euro`s per maand te verdienen. 

Een eerste doel dient gewoon te zijn om jouw eerste verkoop te realiseren. Heb je eenmaal jouw eerste verkoop gerealiseerd, dan kan je ook 10 verkopen en daarna 100 verkopen realiseren.

Leven als digital nomad

Wanneer jouw uiteindelijke doel is om te gaan leven als digital nomad, dan is een plan van aanpak vereist. Je dient dan te bepalen hoeveel omzet je dient te draaien om dit realiseren. 

Daarnaast zou ik ook altijd zorgen voor een financiële buffer, waar je in de situaties dat het tegenzit, op terug kunt vallen. 

Leven als een digital nomad is voor veel mensen een droom. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat wanneer je dit wilt bereiken, dat je dit dan ook kunt bereiken. Maar niet van vandaag op morgen. Dit vergt planning en hard werken. Maar het resultaat is wel fantastisch.

De dropshipping academy kan je zeker op weg helpen om te gaan leven als digital nomad.