Digitaal vastgoed

Digitaal vastgoed is een relatief nieuw begrip. Dit is een asset waarmee je online geld verdient. Dit kan een affiliate website of bijvoorbeeld een youtube cash cow channel zijn. 

Kenmerken van online vastgoed

Digitaal vastgoed heeft een aantal specifieke kenmerken. Dit zijn ook de kenmerken die het aantrekkelijk maken om op deze manier geld te verdienen. 

Passieve inkomsten

Bij traditioneel vastgoed kun je geld verdienen door dit te verhuren. Op deze manier verdien je als het ware een passief inkomen. Je hoeft er niet voor te werken om de huur te incasseren. Bij digitaal vastgoed is dit enigszins vergelijkbaar. Een goedlopende website levert inkomsten op, waar je vrij weinig voor hoeft te doen.

Waardevast

Een website die maandelijks inkomsten oplevert is redelijk waardevast. Je dient er alleen voor te zorgen dat deze inkomsten ook blijven binnenkomen. Gemiddeld is een website tussen de 12 en 24 keer de maandelijkse winst waard. 

Verdien je met jouw website 500€ per maand, dan zou je deze kunnen verkopen voor een bedrag tussen de 6.000€ en 12.000€. Dus net zoals bij traditioneel vastgoed het geval is, bezit je iets wat je kunt verkopen.

Opbouwen van een portefeuille van websites

Een kenmerk van een website is, dat op het moment dat deze bezoekers trekt, dat je dan met relatief weinig tijd de website kan laten draaien.

Wanneer je met een website een dergelijk punt hebt bereikt, dan zou je weer een nieuwe website kunnen maken, om zodoende de maandelijkse inkomsten uit te breiden. Hetzelfde geldt voor een YouTube kanaal. Wanneer je eenmaal veel abonnees hebt, dan zou je in een andere niche weer een nieuwe kanaal kunnen opstarten. Op die manier kun je werken aan een soort vat digitale vastgoedportefeuille, om op die manier jouw inkomen steeds verder uit te breiden.

Vastgoed online

Daarnaast kun je naast een affiliate website ook geld gaan verdienen met YouTube, om op zo op verschillende manieren online geld te gaan verdienen.

Website aankopen

Met vastgoed kun je een klushuis kopen. Door een dergelijk huis op te knappen, wordt dit huis meer waard. Hetzelfde geldt met een website. Er zijn talloze affiliate websites waar veel meer uit te halen  valt. 

Wanneer je de nodige ervaring hebt en ook successen hebt behaald, dan leer je hoe je het maximale uit een website kunt halen.

Stel je koopt een affiliate website waarmee 100€ per maand wordt verdiend. Als jij in staat bent om met een aantal kleine aanpassingen de inkomsten te vergroten naar bijvoorbeeld 300€, dan is de website opeens drie keer zoveel waard. 

En dit kun je soms doen met slechts een paar kleine aanpassingen. Soms is het plaatsen van een aantal goede backlinks al voldoende.

Lange termijn investering

Bij het opbouwen van een vastgoedportefeuille wordt er vaak gewezen naar een lange termijninvestering. Bij digitaal vastgoed zou je dit ook zo kunnen zien. Door continue te bouwen aan jouw assets, zorg je voor een steeds hoger passief inkomen. Hierbij dien jezelf te realiseren, dat dit niet iets is wat je binnen een paar maanden voor elkaar hebt. Hier gaat best veel tijd inzitten.

Vastgoed online is dan wel iets heel anders dan offline vastgoed, het heeft toch veel overeenkomsten. En dan hebben we het niet over digitaal vastgoed zoals virtual reality in een virtuele wereld, zoals Meta dit onlangs heeft gelanceerd. Daar heb ik persoonlijk weinig vertrouwen in, dat dit een hype gaat worden.