Blog schrijven voor een bedrijf

Er komen steeds meer influencers. Geld verdienen met bloggen is vooral voor jongeren een droom. Doordat er inmiddels zoveel zijn die dit doen of proberen te doen is het niet eenvoudig om echt een inkomen te verdienen met bloggen. Een blog schrijven voor een bedrijf is iets wat veel bloggers links laten liggen. Maar hiermee kan je wel snel geld verdienen, zolang je maar opdrachtgevers hebt. De manier waarop je dat kunt aanpakken vertellen wij je op deze pagina. 

Geld verdienen met bloggen

Je kan op verschillende manieren geld verdienen met bloggen. Je kan jouw eigen blog opzetten en daar geld mee proberen te verdienen. Je kan echter ook blog artikelen schrijven, voor andere websites en daarmee geld verdienen. Op die manier kunnen bedrijven of meer potentiële klanten naar hun website trekken of het wordt gebruik als manier om kennis te delen over de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt. 

Bedrijven zijn op zoek naar bloggers

Veel bedrijven zijn op zoek naar bloggers die over hun producten of diensten schrijven.

Daarnaast is content voor veel eigenaren van websites erg belangrijk. Er is hier redelijke wat vraag naar. Aan de andere kant is er ook veel aanbod en veel concurrentie. Wat je kunt verdienen met het schrijven van blogartikelen is afhankelijk van de artikelen die je schrijft.

Des te meer expertise er is vereist des te meer je ervoor kan vragen. Een blog schrijven voor een bedrijf biedt dan ook zeker mogelijkheden.

Bloggers zoeken

Wat kan je verdienen met het schrijven van blogartikelen?

Een blog schrijven voor een bedrijf begint als goedkoop als 0.01€ per geschreven woord. Dit is echter de onderkant van de markt. Gebruikelijker is ongeveer 0,025€ per geschreven woord. Dit kan verder oplopen naar 0,05€ per woord waarbij 0,07€ zo ongeveer het maximale is. Hiervoor dien je dan wel wetenschappelijk artikelen te schrijven.

Als je deze bedragen toepast op een tekst van 1000 worden, dan zit je tussen e 10€ en 70€ per artikel. Hoe lang je over schrijven van een artikel doet heb je grotendeels zelf in de hand. Schrijf je gemakkelijk, dan zou je een eenvoudig artikel in een uur moeten kunnen afronden. 

Dien je voor het schrijven van een artikel ook wat onderzoek te doen, dan zal je hier langer mee bezig zijn. Voor een echt wetenschappelijk artikel zou je toch snel een  dag voor moeten uittrekken. 

Thuis geld verdienen met schrijven

Je kunt met het schrijven van blogartikelen prima thuis geld verdienen. Je dient echter wel te beschikken over een goede schrijfstijl en ook expertise te beschikken over bepaalde onderwerpen waarvoor er vraag bestaat.

Hoe kan je een opdracht vinden?

Via Facebook kan je jezelf aanmelden voor een groep gericht op het vinden van bloggers. Er bestaan hiervoor verschillende groepen. Bedrijven posten hier regelmatig oproepen voor bloggers. 

Via Google kan je ook bedrijven vinden die op zoek zijn naar bloggers. Het is echter wel zo dat de meeste bedrijven op zoek zijn naar een blogger met een eigen website of social media pagina met de nodige bezoekers. Dit verloopt vaak via bedrijven die zich specialiseren op het gebied van influencer marketing.

Portfolio opbouwen

Bij een blog schrijven voor een bedrijf geldt zoals bij veel andere zaken, dat het begin het lastigst is. Bedrijven zullen om voorbeelden vragen wat je zoal geschreven hebt. Op die manier kunnen zij een indruk opdoen om te beoordelen of jouw manier van schrijven geschikt is voor het bedrijf.

Ga je beginnen met bloggen, dan zal je waarschijnlijk nog geen portfolio hebben waarnaar ja kan verwijzen.

Je zal in het begin dan ook  een paar gratis artikelen, met foto`s, moeten schrijven waarnaar je kan verwijzen. Je kan deze posten op een van de verschillende artikelen websites, of plaatsen op jouw eigen persoonlijke blog of eventueel de website van jouw bedrijf. Op die manier kan je laten zien waartoe je in staat bent.

Portfolio opbouwen

Beginnen met een blog

Ga je beginnen met jouw eigen blog, om zodoende een portfolio op te bouwen, dan zou ik ook bekijken hoe je hier eventueel geld mee kan verdienen. Op die manier doe je het niet helemaal voor niks. 

Je kan bijvoorbeeld affiliate marketing toepassen om geld te verdienen met jouw blog. Op die manier bouw je niet alleen portfolio op maar kan je er ook direct geld mee gaan verdienen. De internet succes gids is een aanrader om te leren hoe je geld kunt verdienen met jouw blog, door affiliate marketing toe te passen.

De internet succes gids is een praktische training die je heel veel leert op het gebied van online ondernemen. Een van de voornaamste thema's is het opzetten van artikelen om websitebezoekers te trekken en hoe deze om te zetten naar kopers. Maar ook leer je hoe je een website dient op te zetten, hoe je bijvoorbeeld Google Analytics kan inzetten om het succes van jouw website te meten en hoe je een goede call to action kan inzetten en ga zo maar door. De eenvoudige vraag hoe hoog sta ik een Google is erg belangrijk wanneer je gaat bloggen.

Deze training zal je dan ook zeker helpen bij een  blog schrijven voor een bedrijf. Onmisbare kennis wordt je in deze training bijgebracht.

Zakelijk bloggen

En ga je zakelijk bloggen, dan is het natuurlijk zo dat een bedrijf uiteindelijk ook nieuwe klanten wil trekken, via de blogs die jij eventueel voor hen gaat schrijven. Daarom is de internet succes gids voor mij ook een aanrader wanneer je wilt gaan bloggen voor bedrijven.

De waarde van zakelijk bloggen wordt nogal eens verschillend gezien. Persoonlijk ben ik van mening dat zakelijk bloggen wel zeker waarde heeft voor een bedrijf. Heel veel waarde zelfs. Het is alleen iets wat tijd nodig heeft. Een paar blogs schrijven heeft nog niet zoveel waarde. Maar regelmatig bloggen voor je bedrijf is ontzettend waardevol.

Gratis website bezoekers

Niet alleen gaat je dit na verloop van tijd meer website bezoekers opleveren, ook mensen die meer willen weten over jouw  bedrijf of jouw product kan je op die manier goed informeren.

Daarnaast zal een goed geïnformeerde klant sneller tot een aankoop overgaan.

Online adverteren is ontzettend duur. Door een kwalitatief goed zakelijk blog op te bouwen kun je ontzettend veel organische bezoekers trekken. En in mijn ervaring zijn de organische bezoekers betere website bezoekers dan bezoeker via advertenties. De conversie ligt in mijn ervaring doorgaans hoger bij organische bezoekers.

Gratis website bezoekers

Organische bezoekers zijn op zoek  naar iets wat jij aanbiedt. Er bestaat dus al een zekere interesse. Bij adverteren dien je eerst de interesse te wekken van advertenties. Zij zijn in eerste instantie niet op zoek naar hetgeen jij aanbiedt. En dat is een belangrijk verschil. 

Bedrijven laten kansen liggen

Persoonlijk ben ik van mening dat bedrijven hier veel mogelijkheden laten liggen. Het is echter wel zo dat je hier de tijd voor dient te nemen. Het kan zomaar zo zijn dat je een jaar nodig hebt om een goed blog op te bouwen, waarmee je bezoekers gaat trekken.

Maar dan is het ook iets blijvend, wat je alleen hoeft te onderhouden en hoef je niet langer grote bedragen voor advertentiecampagnes uit te geven. Of in ieder geval minder geld aan advertenties te besteden.