Affiliate marketing Nederland

Wereldwijd zijn de omzetten binnen het affiliate marketing gigantisch. Wat zijn de cijfers en ontwikkeling voor affiliate marketing Nederland?

De Nederlandse cijfers.

Volgens Marketingfacts was de omzet voor het affiliate marketing in Nederland in 2016 ongeveer 149€M euro. Ten opzicht van het jaar ervoor was er een groei van ongeveer 7%

Gezien de wereldwijde groeipercentages .is het aannemelijk dat het huidige niveau zo rond de 180M€ zou moeten liggen. Exacte cijfers omtrent deze omzet zijn (nog) niet bekend.

Internationale omzetten affiliate marketing

Volgens het toonaangevende Business Insider groeien de wereldwijde omzetten jaarlijks met meer dan 10%. Dit zal zeker doorzetten tot en met 2021. Aangezien de totale omzet in 2017 al ruim 12 miljard dollar  bedroeg, is alleen al het bedrag aan groei enorm. 

In 2021 zou je dan op een bedrag van rond 17 miljard dollar uitkomen. 

Awin, een internationaal netwerk, alleen al heeft in 2018 700M$ aan affiliate commissies uitbetaald.

Cijfers van netwerken in Nederland zoals Daisycon en Tradetracker zijn op dit moment niet bekend. Het is echter aannemelijk dat ook zij forse commissies uitbetalen.En daarnaast zijn er natuurlijk nog grote bedrijven die een eigen partnerprogramma hebben. 

Stijgende online omzet

Affiliate marketing stopt niet bij de grens

De genoemde omzet voor Nederland is hetgeen wat Nederlandse bedrijven jaarlijks uitgeven. Als Nederlander kan je natuurlijk ook andere markten benaderen. Zo kan je via het affiliate netwerk van Amazon eenvoudig een Amerikaan affiliate netwerk opzetten. 

De omzet die door Nederlandse publishers wordt behaald zal dan ook aanzienlijk hoger liggen dan de genoemde 149€M euro liggen. Zeker gezien het feit dat het voor buitenlanders lastig is de Nederlandse markt te betreden gegeven de taal. 

Succesvolle affiliate`s verdienen veel geld

Extra geld verdienen via affiliate marketing is daarom zeer zeker een interessante optie. En een optie die alleen nog maar interessanter zal worden. In vergelijking met bijvoorbeeld Amerika loopt Nederland nog redelijk achter wat betreft online marketing en online verkopen. Daar is zeker nog een inhaalslag te maken. 

Snel geld verdienen zal je niet zomaar doen met affiliate marketing. Daar dien je wel het nodige voor te doen. Ook met de affiliate marketing Nederland omzetten. Dit behoort dan ook tot de tips om geld te verdienen.

Het aanbod van affiliate programma`s

Het aanbod van affiliate programma`s in Nederland is inmiddels meer dan 3000. Dit grote aanbod aan Nederlandse affiliate netwerken zal alleen nog maar toenemen in de toekomst. 

Ben je nog niet begonnen met affiliate marketing, dan is het dus zeker nog niet te laat.

Integendeel ik ben ervan overtuigd dat wanneer je nu een goede affiliate website opbouwt, je daar in de toekomst alleen nog maar meer van gaat profiteren. 

affiliate programma

Waarom profiteer jij hier niet van?

Om snel van start te gaan kan ik je de internet succes gids aanbevelen. Door gebruik te maken van de praktisch opgezette online training kan je direct aan de slag. 

Je leert echt alles wat nodig is om een succesvolle online ondernemer te worden. Denk aan het aanmaken van e mailbestanden, hoe je hoog in Google kan komen, hoe je websitebezoekers kan omzetten naar klanten en ga zo maar door. Maar ook hoe je snel een website kan opzetten komt uitgebreid aanbod.

De toekomst van affiliate marketing in Nederland

Affiliate marketing Nederland heeft de toekomst. En als je nu de tijd die je voor de tv doorbrengt gaat investeren in het opzetten van een online business, dan zal je daar na verloop van tijd van gaan profiteren. 

Op die manier kun je geheel naar jouw eigen tijdschema een echte business opbouwen. 

En hier misschien na verloop van tijd wel een geheel inkomen mee gaan verdienen. Lees hierboven maar eens hoeveel geld er omgaat in deze business. En ook jij kan hiervan profiteren. Het is echt voor iedereen weggelegd. Voor jong en oud. 

En technische kennis is absoluut niet vereist. Promoten via jouw eigen website of zelfs social media kanalen is echt niet zo moeilijk.

Toekomst affiliate marketing

Ondernemen zonder te investeren

Ook hoef je bijna niks te investeren. Een domeinnaam en een hosting heb je al voor een paar euro. En een internetaansluiting heb je ook al. 

Dit zijn dus geen extra kosten. Dit is voor mij dan ook de enige methode om een eigen business op te zetten zonder dat je hiervoor veel geld hoeft te investeren.

De weg naar volledige vrijheid

En stel je eens voor dat je kan werken vanaf elke plek ter wereld. En ook dat je zelf kan beslissen hoeveel je gaat werken. En dat je daarmee je geld kan verdienen. Je kan natuurlijk ook gewoon thuis geld verdienen als je dat wilt. 

Je kunt altijd wel producten vinden die je kan promoten

Binnen Daisycon kan je veel programma`s vinden die je kan gebruik voor jouw affiliate website. Je kan daardoor altijd wel een programma vinden wat je kunt promoten en waarmee je geld kunt verdienen. 

Gezien de percentages die je soms per sale kan verdienen kan dit snel oplopen. De meerdere medewerkers van Daisycon kunnen jou zelfs ondersteunen om een succesvolle publisher te worden. Uiteindelijk is het ook in hun belang dat publishers verkopen realiseren. Want op die manier krijgen zij ook betaald. 

En er zijn natuurlijk meerdere netwerken waarvan je gebruik kunt maken. Denk hierbij aan het al eerder genoemde Tradetracker maar ook Paypro of Awin hebben interessante affiliate programma`s.

Het enige is dat je niet van vandaag op morgen succesvol zal zijn. Dit houdt echter in dat des te langer je wacht, des te langer het gaat duren voordat je echt serieus geld op het internet gaat verdienen.